Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi, θα αποκτήσει νέα ναυαρχίδα;

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi, θα αποκτήσει νέα ναυαρχίδα;

ΝΕΑ

H Audi, θα αποκτήσει νέα ναυαρχίδα;

ΝΕΑ

Οι φήμες για τη δημιουργία από την Audi ενός νέου SUV μεγαλύτερου σε διαστάσεις από το Q8 υπάρχουν για τουλάχιστον μια πενταετία. Όμως, τώρα ίσως αυτές γίνουν πράξη.

Advertisement
Advertisement

Αν κάποιος δει συγκριτικά την γκάμα των SUV μοντέλων της Audi με αυτές των άλλων δύο μεγάλων Γερμανών κατασκευαστών, θα διαπιστώσει ότι υστερεί στα πολύ μεγάλα πολυτελή οχήματα αυτής της κατηγορίας. Η BMW έχει την X7 και η Mercedes-Benz την GLSClass.

Τα στελέχη της Audi έχουν δώσει προτεραιότητα στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των υπαρχόντων SUV αυτοκινήτων της και δεν προχώρησαν στην εξέλιξη και δημιουργία ενός αντίστοιχου ανταγωνιστικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Όμως, πλέον η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τζεφ Μάνερινγκ, (Jeff Mannering) Διευθυντής της Audi Αυστραλίας, το ενδεχόμενο έχει επανέλθει ως υπό εξέταση θέμα μεταξύ των στελεχών της εταιρείας από το Ingolstadt.

Σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή ιστοσελίδα CarSales άφησε να εννοηθεί ότι το Q9 (όπως αναμένεται να ονομάζεται), θα παρουσιαστεί στην αγορά εντός του 2026.

Όπως είναι λογικό, το Q9 θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Q8 (φωτογραφίες), το οποίο είναι η «ναυαρχίδα» της Audi στην κατηγορία των SUV οχημάτων της.

Advertisement

Έχει νόημα (κατασκευαστικό και εμπορικό) να προστεθεί ένα ακόμα μοντέλο πάνω από το υπάρχον κορυφαίο της; Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Μάνερινγκ απάντησε σχετικά: «Φυσικά. Αν δείτε την γκάμα (μοντέλων) σε άλλες διάφορες εταιρείες θα διαπιστώσετε ότι εμείς δεν αντιπροσωπευόμαστε σε κάποιες από αυτές που εκείνοι είναι ήδη. Θα δούμε τι θα γίνει εντός των επόμενων 24 μηνών».

Advertisement

Το Q9 αναμένεται να είναι επταθέσιο και να προσφέρει ικανοποιητικό εσωτερικό χώρο για όλους τους επιβάτες του. Οι κυριότερες αγορές στις οποίες θα πωλείται θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα.

Εάν, τελικά, δοθεί η έγκριση για την παραγωγή του θα είναι το τελευταίο καινούργιο μοντέλο της Audi το οποίο θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το σπάνιο και σε άριστη κατάσταση Audi Sport Quattro πωλείται
Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ένα ηλεκτρικό για περιπέτειες
Δοκιμή: Audi Q8 55 e-tron quattro

Advertisement