Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το σπάνιο και σε άριστη κατάσταση Audi Sport Quattro πωλείται

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το σπάνιο και σε άριστη κατάσταση Audi Sport Quattro πωλείται

ΝΕΑ

Αυτό το σπάνιο και σε άριστη κατάσταση Audi Sport Quattro πωλείται

ΝΕΑ

Φανταστείτε ένα εμβληματικό Audi Sport Quattro του 1984 σε άριστη κατάσταση και με ελάχιστα χιλιόμετρα. Λογικό είναι η τιμή του να ξεφεύγει.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Audi Sport Quattro είναι ένα από τα μόλις 214 που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία του Ίνγκολσταντ. Όπως και το «μακρύ» έτσι και αυτό έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα στους αγώνες ράλλυ με βασικό του όπλο την τετρακίνηση.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1984 και είναι ίσως το καλύτερο που θα βρει κανείς από άποψη κατάστασης.

Ανήκε σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη τον Γιοσικούνι Οκαμότο και όσο ήταν στην κατοχή του συντηρήθηκε σχολαστικά και δέχθηκε μικρές τροποποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές που «χτυπάει» απευθείας στο μάτι είναι η μικρή οθόνη της Sony πάνω στο ταμπλό, αλλά και δύο διακριτικές κεραίες στο πίσω παρμπρίζ.

Την τελευταία δεκαετία, το συγκεκριμένο Sport Quattro ανήκε σε έναν πρώην οδηγού ράλλυ που έτρεχε στο πρωτάθλημα της Βορείου Αμερικής. Το συντήρησε εξίσου σχολαστικά και το φύλαγε σε εγκατάσταση με έλεγχο θερμοκρασίας που βρισκόταν στα κεντρικά της ομάδας του.

Advertisement

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, RM Sotheby’s που το πουλάει τώρα, το Audi Sport Quattro έχει διανύσει μόλις 8.806 χιλιόμετρα από όταν βγήκε από την κούτα! Το λες και… καινούριο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μοντέλο του ’84.

Advertisement

Ο κινητήρας δεν έχει πειραχτεί ούτε έχει αντικατασταθεί. Είναι ο ορίτζιναλ, ο γνωστός 5κύλινδρος εν σειρά turbo των 2,1 λίτρων με απόδοση 300+ ίππους. Κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7  δευτερόλεπτα και η τελική του φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Το αμάξωμα είναι εξίσου ιδιαίτερο, με το άσπρο να κυριαρχεί όπως και στις ασορτί ζάντες. Η καμπίνα και τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι της Recaro, τα ορίτζιναλ δηλαδή με τα οποία βγήκε από το εργοστάσιο.

Advertisement

Όποιος επιθυμεί να αγοράσει αυτό το Audi Sport Quattro θα πρέπει να είναι πολύ αποφασισμένος, αλλά και αρκετά εύπορος, διότι η τιμή του αναμένεται να ξεκινήσει από τις 575.000 δολάρια και να φτάσει ακόμα και τις 700.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως οδηγείται γρήγορα ένα Audi Sport Quattro S1 Evolution 2; (+video)
Μια replica του Audi Sport Quattro που αξίζει να ακούσεις! (+video)
Η Audi διατηρεί τον πεντακύλινδρο κινητήρα turbo