Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ένα ηλεκτρικό για περιπέτειες

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ένα ηλεκτρικό για περιπέτειες

ΝΕΑ

Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ένα ηλεκτρικό για περιπέτειες

ΝΕΑ

Μία πρόταση της Audi για ένα πιο περιπετειώδες Q8 e-tron σε μακρινές εκτός δρόμου αποστολές. Αρκεί βέβαια να υπάρχει πρόβλεψη για φόρτιση των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Η Audi συνδυάζει την συμμετοχή της στο ράλι Dakar με την παρουσίαση μιας ειδικής έκδοσης του Q8 e-tron η οποία θέλει να δείξει ότι και τα ηλεκτρικά μπορούν να μπουν στον κόσμο της περιπέτειας.

Το Audi Q8 e-tron edition Dakar βασίζεται σε ένα Q8 advanced 55 e-tron quattro. Η καθαρή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 106 kWh (μικτό: 114 kWh) και το σύστημα μετάδοσης κίνησης quattro, με τους δύο κινητήρες του, αποδίδει 408 ίππους στη λειτουργία boost με ροπή 664 Nm.

Αυτό σημαίνει ότι το όχημα επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα με τα στάνταρ ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Με τα ελαστικά παντός εδάφους General Grabber AT3, το αυτοκίνητο φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία σύμφωνα με τον WLTP είναι έως 487 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 χλμ/ώρα.

Σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο, το ηλεκτρικό SUV με τα ελαστικά παντός εδάφους General Grabber AT3 έχει αυξήσει κατά 3,1 χιλιοστά την απόσταση από το έδαφος (συνολικά στα 237 χιλιοστά στην πιο ψηλή θέση-ρύθμιση) και έχει σχεδιαστεί για καλύτερο χειρισμό σε χαλαρές επιφάνειες όπως χαλίκι ή χιόνι.

Advertisement

Στη βασική ρύθμιση, το όχημα έχει απόσταση από το έδαφος 206 χιλιοστά. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το όχημα χαμηλώνει σταδιακά – κατά 15 χιλιοστά στα 85 χλμ./ώρα, 17 χιλιοστά στα 100 χλμ/ώρα και 13 χιλιοστά στα 120 χλμ/ώρα.

Advertisement

Αυτό βελτιστοποιεί την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες για βελτιωμένη αεροδυναμική και αυτονομία. Σε συνδυασμό με την μπροστινή γωνία προσέγγισης των 20 μοιρών και την πίσω γωνία διαφυγής των 26 μοιρών, το ηλεκτρικό SUV είναι καλά προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει εκτός δρόμου εδάφη. Το όχημα έχει γωνία ράμπας 19 μοίρες.

Το Q8 e-tron edition Dakar διατίθεται σε νέους αποκλειστικούς χρωματισμούς. Τα μεγαλύτερα και συνεχή διακοσμητικά των θόλων των τροχών εμπρός και πίσω προσδίδουν στο Q8 e-tron edition Dakar μια δυναμική εμφάνιση.

Όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού, φώτα LED προβάλλουν στο δρόμο τις λέξεις “edition Dakar”. Η ξεχωριστή φύση της έκδοσης Dakar αντικατοπτρίζεται επίσης στο αποκλειστικό κάλυμμα του κλειδιού με ειδικό σήμα.

Advertisement

Το Q8 e-tron edition Dakar μπορεί να εφοδιαστεί με ένα μοναδικό πακέτο αυτοκόλλητων, εμπνευσμένο από το θρυλικό RS Q e-tron.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ στο σαλόνι υπάρχουν σπορ πινελιές στα καθίσματα και το τιμόνι.

Το πακέτο ραφών Audi Sport σε κόκκινο χρώμα διατίθεται προαιρετικά ενώ και οι ζώνες ασφαλείας είναι επίσης διακοσμημένες σε κόκκινο χρώμα για να δένουν απόλυτα με τη σπορ αίσθηση της καμπίνας.

Η ειδική έκδοση διαθέτει επίσης στάνταρ μια σχάρα οροφής. Με χωρητικότητα 40 κιλών, η σχάρα οροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων. Περιλαμβάνονται μια τσάντα για τη σχάρα οροφής και ιμάντες για τη στερέωση αξεσουάρ.

Η ειδική αυτή έκδοση θα διατίθεται την άνοιξη με το κόστος στην Γερμανία να ανέρχεται στις 120.000 ευρώ. Η έκδοση με τα αυτοκόλλητα θα παραχθεί σε μόλις 99 κομμάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q8 55 e-tron quattro
Ώρα ανανέωσης για το Audi e-tron GT
Audi Q8 e-tron & Audi Q8 Sportback e-tron: Τελειότητα σε τέσσερις τροχούς