Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: H Mercedes ανανέωσε όλες τις GLS

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: H Mercedes ανανέωσε όλες τις GLS

ΝΕΑ

Επίσημο: H Mercedes ανανέωσε όλες τις GLS

ΝΕΑ

To facelift περιλαμβάνει τόσο τις στάνταρ εκδόσεις όσο και τις Maybach και AMG.

Advertisement
Advertisement

Στην ανανέωση της ναυαρχίδας των συμβατικών SUV της, της GLS, προχώρησε η Mercedes, ακολουθώντας τη λογική των πρόσφατων facelift των πιο μικρών της μοντέλων.

Αυτό σημαίνει πως και εδώ οι επεμβάσεις και οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται κυρίως μπροστά, όπου η μάσκα είναι πιο εμφατική -μεταξύ των εκδόσεων υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο φινίρισμά της- ο προφυλακτήρας ανασχεδιασμένος και οι εισαγωγές αέρα πιο χαρακτηριστικές.

Κάποιες διαφοροποιήσεις υπάρχουν και πίσω, με κυριότερη αυτή στα φώτα, που όμως διατηρούν το σχήμα τους.

Advertisement
Advertisement

Από κει και πέρα υπάρχουν, ως είθισται νέα χρώματα και καινούργιες ζάντες, 20 ιντσών στη στάνταρ έκδοση και προαιρετικά έως 23(!) στις Maybach και AMG.

Στο στάνταρ επταθέσιο εσωτερικό οι αλλαγές έχουν σχέση με τη νέα εμφάνιση των οθονών που συνδυάζεται και με την αναβάθμιση του συστήματος infotainment MBUX. Που στο πρόγραμμα Off Road, χάρη στις στάνταρ κάμερες των 360 μοιρών, διαθέτει και τη λειτουργία του «διάφανου καπό».

Advertisement

Αλλαγές έχουν γίνει και στο πακέτο Off Road που πλέον έχει νέες ποδιές και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων της στάνταρ έκδοσης περιλαμβάνει τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών και των 381 ίππων της GLS 450 4MATIC τον τετράλιτρο V8 των 517 ίππων της GLS 580 4MATIC. Η ήπια υβριδική υποβοήθηση είναι στάνταρ, όπως και στους εξακύλινδρους diesel των 3.000 κυβικών των GLS 350 d και 450 d 4MATIC των 269 και 367 ίππων.

H Maybach GLS 600 4MATIC κινείται επίσης από τον V8 των 4.000 κυβικών που για την περίσταση αποδίδει 557 ίππους -και εδώ υπάρχει ήπια υβριδική υποβοήθηση- ενώ η AMG GLS 63 4MATIC+ φτάνει τους 612 ίππους. Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Advertisement

Οι ανανεωμένες Mercedes GLS, που κατασκευάζονται στις ΗΠA, θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη προς τα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes σημαδεύει την Tesla
Το Lotec C1000 είναι ένα και μοναδικό! (+video)
Πάτησε Ελλάδα η υπέρ-Mercedes του Δημήτρη Γιαννακόπουλου