Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Subaru BRZ (+video)

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του νέου Subaru BRZ (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Subaru BRZ (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μοντέλο φέρει πιο δυναμική εμφάνιση, ενισχυμένο πλαίσιο και μειωμένο βάρος.

Advertisement
Advertisement

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το λανσάρισμα του νέου Subaru BRZ, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά τη διαρροή φωτογραφιών, έγινε και η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο, δεύτερης γενιάς, BRZ συνιστά το ελαφρύτερο σπορ αυτοκίνητο με διάταξη καθισμάτων “2+2” στην αγορά, καθώς έχει βάρος 1.315 κιλά. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου σε οροφή, μπροστινά τόξα και στο καπό.

Κάτω από το καπό του σπορ μοντέλου συναντάται ένας νέος ατμοσφαιρικός 4τετακύλινδρος boxer των 2,4 λίτρων απόδοσης 230 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής, – αυξημένη κατά 15% συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης στους τροχούς, αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός 6τάχυτητου μηχανικού κιβωτίου, ενώ δίνεται η επιλογή και ενός αυτόματου ισάριθμων ταχυτήτων. Το τελευταίο, μάλιστα, επωφελείται από το πρόγραμμα οδήγησης “Sport” το οποίο επιτρέπει ταχύτατα downshifts.

Σημαντική ακόμα αναβάθμιση συνιστά και η ενίσχυση του πλαισίου, δια της οποίας η στρεπτική ακαμψία είναι κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες αυξημένη.

Advertisement

Αισθητικά, το δεύτερης γενιάς Subaru BRZ δεν αποκλίνει από τη σχεδιαστική ταυτότητα του απερχόμενου μοντέλου, αλλά υιοθετεί έναν ακόμη πιο επιθετικό χαρακτήρα. Αυτός συγκροτείται χάρη στα πιο επιθετικά πίσω φτερά, το ανασχεδιασμένο καπό και τους πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες.

Advertisement

Στο εσωτερικό δεσπόζει ένας πιο «οδηγοκεντρικός» πίνακας οργάνων με ψηφιακές λεπτομέρειες, ενώ το σύστημα πολυμέσων ενσαρκώνεται σε μια ψηφιακή οθόνη αφής διαμέτρου 8 ιντσών, συμβατή με τις υπηρεσίες Android Auto και Apple CarPlay.

Σημειώνεται πως το μοντέλο δεν θα διατεθεί εμπορικά στην ελληνική αγορά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικό SUV από τη Subaru

Με 400 άλογα οι νέοι Boxer της Subaru

Το υβριδικό Subaru Forester e-Boxer και σε έκδοση Adventure (+τιμές)