Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το νέο Enyaq είναι το πιο σημαντικό project της Skoda;

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το νέο Enyaq είναι το πιο σημαντικό project της Skoda;

ΝΕΑ

Γιατί το νέο Enyaq είναι το πιο σημαντικό project της Skoda;

ΝΕΑ

Η δεύτερα γενιά του Skoda Enyaq θα λανσαριστεί το 2028 και θα είναι κάτι παραπάνω από ένα νέο αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά (2η) του Enyaq αποκτά ξεχωριστή σημασία για τη Skoda. Είναι ουσιαστικά το επόμενο μεγάλο project, όπως αποκάλυψε στο περιθώριο εκδήλωσης για το νέο Kodiaq, ο CEO της μάρκας, Klaus Zellmer.

Το επερχόμενο Enyaq, λοιπόν, θα είναι το πρώτο μοντέλο της τσέχικης φίρμας, που θα «πατήσει» πάνω στη νέα πλατφόρμα SSP του VW Group, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον γερμανικό «κολοσσό», μέσα στα επόμενα χρόνια, το 80% των αυτοκινήτων του Group, θα βασίζονται σε αυτή τη νέα πλατφόρμα.

«Αυτή είναι η στιγμή που το Enyaq -το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα κατασκευαστεί στο Mlada Boleslav στην Τσεχική Δημοκρατία- θα είναι στο SSP», είπε ο Zellmer, επιβεβαιώνοντας ότι Mk2 Enyaq θα κάνει τη μετάβαση από την τρέχουσα πλατφόρμα MEB.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο CEO της Skoda, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξελίσσει μπαταρίας, μεγάλης χωρητικότητας και με δυνατότητες ταχείας φόρτισης και μεγάλης αυτονομίας, για τις μελλοντικές γενιές ηλεκτρικών μοντέλων της.

Δεν αποκλείεται, πέραν όλων άλλων, το Enyaq δεύτερης γενιάς ν’ αλλάξει ριζικά και στην εμφάνισή του, μολονότι το τρέχων μοντέλο έχει μεγάλη απήχηση και αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq: Για δραστήριους οδηγούς με δυναμικό lifestyle
Μεγάλη οικονομία και τεράστια αυτονομία στο Skoda Kamiq G-Tec
Skoda Kamiq: Στιλ και λειτουργικότητα για όλους