Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA_KAMIQ_2023

Skoda Kamiq: Στιλ και λειτουργικότητα για όλους

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq: Στιλ και λειτουργικότητα για όλους

SKODA_KAMIQ_2023

Skoda Kamiq: Στιλ και λειτουργικότητα για όλους

SKODA_KAMIQ_2023

Το πολύ δυναμικό αμάξωμα του Skoda Kamiq συνδυάζεται με ένα πολύ ποιοτικό σαλόνι με μοναδικό σχεδιαστικό στιλ και την κορυφαία για την κατηγορία ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του Kamiq η Skoda ξαναγράφει τους κανόνες για την κατηγορία των compact SUV, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και γεμάτο νεανικό στιλ, το οποίο παράλληλα διαθέτει την μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα που μπορεί να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο όχημα.

Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία της Skoda, το Kamiq προσφέρει απλόχερα χώρους και ανέσεις για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, παραπέμποντας σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και ξεχωρίζοντας από όλο τον ανταγωνισμό των μικρών SUV.

Έτσι, εκτός από το πολύ δυναμικό αμάξωμα με τις εκλεπτυσμένες γραμμές και την μοντέρνα αισθητική, το Kamiq διακρίνεται και για την εξονυχιστική προσοχή της Skoda σε ότι αφορά την σχεδίαση και την κατασκευή του σαλονιού.

Advertisement
Advertisement

Ένα σαλόνι στο οποίο γίνεται άμεσα εμφανής η χρήση ποιοτικών υλικών και προηγμένης τεχνολογίας, δημιουργώντας στους επιβάτες μία μοναδική αίσθηση άνεσης και χαλαρής ατμόσφαιρας.

Έχοντας ως επικεφαλής σχεδίασης τον Έλληνα Δημήτρη Δαρκούδη, το σαλόνι του Kamiq χαρακτηρίζεται από την έμφαση που έχει δοθεί στην άνεση και την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών.

Advertisement

Για παράδειγμα τα καθίσματα είναι ψηλά τοποθετημένα έτσι ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν την θέα προς τα έξω και ο οδηγός να μπορεί να έχει πλήρη κατόπτευση όλων όσων συμβαίνουν περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών κάνουν ιδιαίτερα εύκολη την πρόσβαση στο σαλόνι, ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα είναι πολύ άνετα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πολύωρα άνετα ταξίδια για όλους τους επιβάτες.

Advertisement

Οι χώροι είναι χωρίς αμφιβολία οι μεγαλύτεροι της κατηγορίας. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στο πίσω μέρος το εσωτερικό ύψος είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία.

Το μεγάλο πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Advertisement

Το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας αλλά και το κανονικό σχήμα του πορτ-μπαγκάζ εξασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του διατιθέμενου χώρου και μία πολύ εύκολη φόρτωση ακόμα και μεγάλων σε όγκο αντικειμένων.

Υπάρχουν επίσης και άλλες έξυπνες λύσεις πρακτικότητας. Για παράδειγμα, η προαιρετική επιλογή για αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, επιτρέπει τη μεταφορά ιδιαίτερα ογκωδών αντικειμένων μήκους έως και 2.447 χιλιοστών.

Το σαλόνι χαρακτηρίζεται από την άψογη εργονομία και την ύπαρξη πολλών χώρων για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων. Οι χώροι αυτοί προσθέτουν έξτρα χωρητικότητα 26 λίτρων, σε ένα ήδη ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον για τους επιβάτες.

Τα πλαστικά του πολύ μοντέρνου σε σχεδίαση ταμπλό είναι μαλακά και προσδίδουν μία ξεκάθαρη αίσθηση ποιότητας, σε συνδυασμό και με τις νέες επενδύσεις για τα καθίσματα και τα πλευρικά των θυρών.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, ενώ το ψηφιακό πακέτο του ταμπλό συμπληρώνεται από τον προαιρετικό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit 10,25 ιντσών, την κεντρική οθόνη, τον κλιματισμό Climatronic και πολλά ακόμα πολύ σύγχρονα εξοπλιστικά στοιχεία.

Το Kamiq διαθέτει μία νέα γενιά συστήματος infotainemt με μία κορυφαίας ανάλυσης κεντρική οθόνη 9,2 ιντσών, η οποία είναι τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό για άμεση ορατότητα από την πλευρά του οδηγού.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν μερικές πολύ έξυπνες ιδέες της Skoda με στόχο να κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού πολύ πιο εύκολη.

Τα στοιχεία εξοπλισμού Simply Clever της Skoda κάνουν και εδώ αισθητή την παρουσία τους. Στοιχεία όπως ο αποσπώμενος φακός στο πορτ-μπαγκάζ, το ενσωματωμένο χωνί στο δοχείο του πλυστικού υγρού για το παρμπρίζ, η ξύστρα πάγου στο πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου με το μετρητή βάθους πέλματος και η θήκη ομπρέλας (περιλαμβάνει και την ομπρέλα) στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα προσφέρουν στον οδηγό λύσεις για μικρά καθημερινά προβλήματα.

Συνολικά, το Skoda Kamiq αποτελεί μία μοναδική περίπτωση για την κατηγορία του, καθώς καταφέρνει να είναι compact και ευέλικτο, την ίδια στιγμή που μπορεί να έχει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του και το πιο πρακτικό σαλόνι.

Με κορυφαίες επιλογές σε υλικά και ποιότητα, με μία μοντέρνα σχεδίαση που εστιάζει στην εργονομία και με πολύ έξυπνες λύσεις όπως οι Simply Clever, το Skoda Kamiq είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο, κομμένο και ραμένο για τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία
Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)
Το «σκληροτράχηλο» Skoda Kamiq Scoutline (video)