Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA_KAMIQ_2023

Μεγάλη οικονομία και τεράστια αυτονομία στο Skoda Kamiq G-Tec

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη οικονομία και τεράστια αυτονομία στο Skoda Kamiq G-Tec

SKODA_KAMIQ_2023

Μεγάλη οικονομία και τεράστια αυτονομία στο Skoda Kamiq G-Tec

SKODA_KAMIQ_2023

Η έκδοση G-TEC του νέου Skoda Kamiq συνδυάζει την απίστευτη οικονομία σε καύσιμο με την μεγάλη αυτονομία και την σιγουριά της εργοστασιακής εγκατάστασης. Ότι καλύτερο δηλαδή…

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός. Σε μία εποχή όπου το κόστος μετακίνησης από την μεγάλη άνοδο των τιμών στα καύσιμα έχει γίνει δυσβάσταχτο, οι λύσεις σε εναλλακτικά και πιο οικονομικά καύσιμα είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Ιδίως όταν συνδυάζονται με κορυφαίας ποιότητας και σχεδίασης αυτοκίνητα, όπως είναι το νέο προικισμένο παρακαλώ Skoda Kamiq, το οποίο αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση της πιο δημοφιλούς κατηγορίας στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Kamiq συνεχίζει την προσφορά του κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και φυσικού αερίου, με το τελευταίο να αποτελεί, την πιο οικονομική αλλά και αξιόπιστη επιλογή καυσίμου για τις σύγχρονες μετακινήσεις εντός και εκτός των τειχών.

Το CNG είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό καύσιμο με πολλά πλεονεκτήματα και ενδιαφέρουσες ιδιότητες,, κάτι που αντανακλάται και στην σημαντική επιτυχία που σημειώνουν τα μοντέλα G-TEC της Skoda σε όλες τις αγορές της Ευρώπης αλλά και στην ελληνική.

Advertisement

Η πρώτη και πιο σημαντική ιδιότητα του φυσικού αερίου είναι η χαμηλή του τιμή η οποία εξακολουθεί να παραμένει αρκετά πιο χαμηλά από την βενζίνη ή το πετρέλαιο. Ένα αυτοκίνητο με κινητήρα φυσικού αερίου είναι 60% πιο οικονομικό από έναν κινητήρα βενζίνης και 40% από έναν κινητήρα diesel.

Πρόκειται επίσης για ένα “καθαρό” καύσιμο, με πολύ μικρότερες εκπομπές ρύπων από άλλα ορυκτά καύσιμα. Εκπέμπει έως και 25% λιγότερο CO2 από ένα με κινητήρα βενζίνης και 15% λιγότερο από έναν πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement

Έως και 95% είναι μειωμένα και τα επίπεδα οξειδίων του Αζώτου (NOx). Σε μηδενικά επίπεδα είναι και οι εκπομπές μικροσωματιδίων. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε το Skoda Kamiq G-Tec να μην πληρώνει τέλει κυκλοφορίας.

Το καταλυτικό στοιχείο είναι πως μπορεί να λειτουργεί με την υπάρχουσα τεχνολογία στους κινητήρες, έτσι ώστε το κόστος του αυτοκινήτου να είναι προσιτό. Σε αυτοκίνητα όπως αυτά της Skoda όπου τα συστήματα παράγονται από το ίδιο το εργοστάσιο και υπάρχει μεγάλη παράδοση και υψηλή τεχνογνωσία, οι κινητήρες είναι εξελιγμένοι και κατασκευάζονται εξ αρχής με στόχο να καίνε και φυσικό αέριο.

Advertisement

Στο εξαιρετικό Kamiq G-TEC υπάρχει ο 1.0 TSI που συναντάμε και στις βενζινοκίνητες εκδόσεις, με μικρές διαφοροποιήσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην καύση φυσικού αερίου. Η εργοστασιακή εγκατάσταση επιτρέπει στην Skoda να υποστηρίζει με όλες τις εργοστασιακές εγγυήσεις το Kamiq, έστω και αν τα μηχανικά μέρη χαρακτηρίζονται από την μεγάλη αντοχή και την κορυφαία αξιοπιστία τους.

Ανακαλύψτε εδώ το νέο Skoda Kamiq

Η ύπαρξη δύο δεξαμενών, βενζίνης και φυσικού αερίου, αυξάνει και την συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου. Η λειτουργία με το ένα ή το άλλο καύσιμο γίνεται αυτόματα χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στην απόδοση του αυτοκινήτου. Η αυτονομία του Kamiq ξεπερνά τα 630 χιλιόμετρα σε συνδυασμό των δύο καυσίμων.

Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο της τεχνολογίας CNG είναι ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές καύσιμο με μηδενικές πιθανότητες ανάφλεξης. Ιδίως στην εργοστασιακή εγκατάσταση της Skoda, έχουν προβλεφθεί όλα τα σενάρια και έχουν προστεθεί δεκάδες δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία του σε βάθος χρόνου και για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Η έκδοση G-TEC του Kamiq εφοδιάζεται με τον γνωστό τρικύλινδρο TSI του ενός λίτρου, με την απόδοση να φθάνει στους 90 ίππους και τα 160 Nm ροπής. Για την τροφοδοσία του σε φυσικό αέριο διαθέτει τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και ένα ρεζερβουάρ 9 λίτρων βενζίνης. Οι επιδόσεις του είναι αξιόλογες.

Το νέο Skoda Kamiq αποτελεί εξαιρετική πρόταση για τον σύγχρονο καταναλωτή που πέρα από το περιπετειώδεις lifestyle αναζητά και ένα compact SUV που δεν θα βγάλει εκτός προγραμματισμού τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-Tec: Μοναδική οικονομία και σημαντικά οφέλη
Skoda Kamiq G-TEC: Το SUV με τα 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα!
Επίθεση από τη Skoda με προσιτό ηλεκτρικό