Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί θα σταματήσει η Porsche τη Macan της 1ης γενιάς;

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί θα σταματήσει η Porsche τη Macan της 1ης γενιάς;

ΝΕΑ

Γιατί θα σταματήσει η Porsche τη Macan της 1ης γενιάς;

ΝΕΑ

Η έλευση της νέα γενιά του γερμανικού SUV, διαφοροποιεί τα εμπορικά δεδομένα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche εγκαινιάζει τη νέα εποχή των ηλεκτρικών SUV με τη Macan, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το καλοκαίρι. H τωρινή γενιά με τους θερμικούς κινητήρες θα καταργηθεί στα τέλη του 2025.

Ποιο, όμως, θα είναι το μέλλον της… παραδοσιακής βενζινοκίνητης έκδοσης του μοντέλου; Όπως αποκάλυψε, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας γενιάς του μοντέλου, στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει το τέλος παραγωγής της.

Αυτό σημαίνει ότι η Macan, πρώτης γενιάς, θα πωλείται μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων, σε αγορές που δεν υπάρχουν περιορισμοί στη νομοθεσία, όπως είναι αυτή των ΗΠΑ, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, που εδώ και καιρό δεν αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Οι Αμερικανοί αντιπρόσωποι φαίνεται να εκφράζουν κάποιες ανησυχίες, με αφορμή την έλευση της νέας Macan. Το γερμανικό SUV είναι συνήθως το μοντέλο με τις κορυφαίες πωλήσεις στις ΗΠΑ και η πιο προσιτή σύγχρονη Porsche που διατίθεται.

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να επιβραδύνεται και την ηλεκτρική Macan να έχει βασική τιμή πάνω από 18.000 δολάρια σε σχέση την προκάτοχό της, είναι προφανές γιατί η Porsche θέλει να διατηρήσει τις πωλήσεις των εκδόσεων με θερμικούς κινητήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η νέα Porsche Macan
Η NOS γιορτάζει με το Porsche Club Greece
Πρώτη επαφή με τη νέα Porsche Macan στη Γερμανία