Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η νέα Porsche Macan

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η νέα Porsche Macan

ΝΕΑ

Έτοιμη η νέα Porsche Macan

ΝΕΑ

Στην Porsche, ορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εκδήλωσης για την επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής καινούργιας Macan η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Για περίπου δυόμισι χρόνια, τόσο στην Porsche όσο και ο παγκόσμιος αυτοκινητικός Τύπος ασχολούνται με τη διαδικασία εξέλιξης της νέας Macan και με αναφορές σε αυτή, αντίστοιχα.

H απόφαση να είναι αμιγώς ηλεκτρική η δεύτερη γενιά του πολυτελούς SUV μοντέλου ήταν μια απρόσμενη κίνηση όταν ελήφθη, όμως τώρα μοιάζει φυσιολογική.

Οι άνθρωποι της Porsche μετρούν αντίστροφα για την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου τους η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, στη Σιγκαπούρη. Μέχρι τότε, δημοσίευσαν σκίτσα στα οποία φαίνονται λεπτομέρειες τους αμαξώματός της.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη σταδιακή αποκάλυψη της ηλεκτρικής Macan πριν από έναν χρόνο, από τις αρχές του 2023. Τα πρωτότυπα οχήματα εμφανίζονταν κατά τη διαδικασία εξέλιξής τους τόσο εντός δρόμου όσο και εκτός. Το αμάξωμά τους δεν ήταν έντονα καλυμμένο, όμως είχαν σκοπίμως διαφορές από την τελική μορφή του αυτοκινήτου παραγωγής.

Αυτή τη φορά, η Porsche δημοσίευσε επισήμως δύο σκίτσα στα οποία μπορούμε να διακρίνουμε πώς θα είναι το νέο μοντέλο στο εξωτερικό του. Ο Μίχαελ Μάουερ, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της εταιρείας, δήλωσε ότι η νέα Macan πρέπει να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως ένα αυτοκίνητό της αλλά και να δείχνει ότι είναι καινούργιο.

Advertisement

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια δημιουργίας της μορφής της επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς τομείς: Στην εστίαση στην εμφάνιση και στον οδηγό, στην ένταση (σημ.: έντονο χαρακτήρα) που θα αποπνέει και τον σκοπό που θα εκπληρώσει.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, ο Μάουερ τόνισε: «Χωρίς να αποκαλύπτω πολλά, η νέα Macan θα είναι μια γνήσια Porsche. Χρειάζεται να κάνουμε κάθε νέο σπορ μοντέλο μας άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα γνήσιο μέλος της οικογένειάς μας.

 »Επίσης, η καινούργια Macan είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που κατασκευάσαμε το οποίο βασίστηκε σε ένα προϋπάρχον. Αυτό προκαλεί ερωτήματα. Πόσο “νέο” πρέπει να είναι το “καινούργιο”; Πόσο “πολύ” και πόσο “σωστό” πρέπει να είναι;».

Advertisement

To νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric») που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Volkswagen. Ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας της νέας Macan είναι 0,25.

Τέλος, αναφορικά με τα μπαταρίες της θα είναι ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh. Στην ισχυρότερη έκδοσή της θα αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ μεγαλύτερη από 600 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή θα φτάνει τα 1.000 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τη νέα Porsche Macan στη Γερμανία
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει
Η πιο μπλε Porsche 993 Speedster που έχουμε δει ποτέ