Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η NIO επιμένει στα ανταλλακτήρια μπαταριών

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η NIO επιμένει στα ανταλλακτήρια μπαταριών

ΝΕΑ

Η NIO επιμένει στα ανταλλακτήρια μπαταριών

ΝΕΑ

Η ιδέα των power swaps δεν είναι καινούργια καθώς ήδη στην Κίνα λειτουργούν εκατοντάδες ανταλλακτήρια μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η NIO που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και πιστεύει πολύ σε αυτό τo concept θέλει να δημιουργήσει συνεργασίες αλλά και να λάβει την ανάλογη αδειοδότηση.

Η κινέζικη εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία κοινή γραμμή στις διαστάσεις και γενικά τις προδιαγραφές των μπαταριών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν εύκολα να πραγματοποιούν ένα μικρό pit stop στο ανταλλακτήριο και να φύγουν με επιπλέον αυτονομία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η NIO διαθέτει σήμερα 700 power swaps εντός της Κίνας και στοχεύει σε 5.000 συνολικά μέχρι το 2025. Να κατασκευάσει δηλαδή 4.000 στην εγχώρια αγορά και 1.000 επιπλέον στο εξωτερικό. Αυτά που λειτουργούν σήμερα μπορούν να εξυπηρετήσουν 180.000 αυτοκίνητα ημερησίως ενώ, το 2025 ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 1,3 εκατομμύρια.

Η ιδέα της NIO έχει να κάνει -εκτός από ευκολία στη φόρτιση- και με τη μείωση του κόστους της αγοράς ενός EV. Η μπαταρία θα μπορούσε να κοστίζει πολύ λιγότερο και να «βγάζει» το πολύ 200 χιλιόμετρα, εφόσον υπάρχουν παντού ανταλλακτήρια και η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα. Να παίξουν το ρόλο του σημερινού πρατηρίου καυσίμων ή καλύτερα κάτι σαν τις παραδοσιακές φιάλες υγραερίου που απλά επιστρέφεις την άδεια και αγοράζεις γεμάτη.

Advertisement

Η NIO τελευταία αποκάλυψε το ET5, ένα κομψό μοντέλο με μήκος 4,790 mm, πλάτος 1,960 mm και ύψος το 1.499 mm, υπερισχύει του Tesla Model 3 σε επίπεδο διαστάσεων, ενώ επιδιώκει να «επιβληθεί» και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών. Το κινεζικό sedan ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 483 PS/700 Nm ροπής, που επιτρέπουν την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση
Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Σε πόσα χρώματα θα είναι διαθέσιμο το αγροτικό της Tesla;