Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Diess: O Biden «ταιριάζει» περισσότερo στη VW

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Diess: O Biden «ταιριάζει» περισσότερo στη VW

ΝΕΑ

Diess: O Biden «ταιριάζει» περισσότερo στη VW

ΝΕΑ

O Herbert Diess επισήμανε ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα βοηθήσει καλύτερα την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen , Herbert Diess, δήλωσε ότι η νίκη του Δημοκρατικού Joe Biden στον προεδρικό αγώνα των ΗΠΑ θα ταιριάξει καλύτερα στις προσπάθειες των Γερμανών κατασκευαστών να παράγουν μαζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

«Το πρόγραμμα των Δημοκρατικών είναι πιο ευθυγραμμισμένο με την παγκόσμια στρατηγική μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε ο Diess στο Bloomberg.

Advertisement
Advertisement

Η VW βρίσκεται στη μέση μιας παγκόσμιας ώθησης για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και έχει αναλάβει υψηλά ρίσκα για να καταστήσει περισσότερο προσιτά τα ηλεκτρικά μοντέλα και παράλληλα να δημιουργήσει  οικονομίες κλίμακας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, είναι η πιο αδύναμη περιοχή στον κόσμο», δήλωσε ο Diess.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen είχε δημιουργήσει μια αξιόπιστη σχέση με τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ωστόσο είχε προνοήσει να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ του ομίλου και της αμερικανικής κυβέρνησης σε περίπτωση εκλογής του Joe Biden.

Advertisement

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από όλα τα κράτη είναι αποφασισμένοι να εξισορροπήσουν τις εμπορικές σχέσεις, σε μια προσπάθεια να φέρουν τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήγησε ο Diess επισημαίνοντας ότι: «Οι συζητήσεις θα παραμείνουν καθώς τα εμπορικά ισοζύγια πάντοτε θα ανησυχούν τα έθνη.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Επιβεβαίωση Newsauto για ΚΤΕΟ και διπλώματα φορτηγών! – Τι ισχύει

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Lockdown: Ανοίξτε τα καταστήματα ποδηλάτων…

Advertisement