Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί το λανσάρισμα του Nissan Z;

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί καθυστερεί το λανσάρισμα του Nissan Z;

ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί το λανσάρισμα του Nissan Z;

ΝΕΑ

Μπορεί να έχει ήδη ανακοινωθεί η δελεαστική τιμή αγοράς του στην Ιαπωνία, μπορεί να το περιμένουν οι Ιάπωνες και οι Αμερικάνοι με αγωνία, αλλά το λανσάρισμα του Nissan Z θα καθυστερήσει λίγο ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα από το πλέον ποθητά μοντέλα της Nissan στην αγορά της Ιαπωνίας αλλά σε αυτή την βόρειας Αμερικής. Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας και η ύπαρξη του πανίσχυρου V6 με διπλά turbo έχει δημιουργήσει μία σπανιότητα και έναν μοναδικό χαρακτήρα, αφού οδεύουμε προς το οριστικό τέλος για τέτοιου είδους supercars. Οι φίλοι του Fairlady Z ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη καθώς οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και η περιορισμένη λειτουργία των γραμμών παραγωγής λόγω Covid 19 επηρέασε σημαντικά τη Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή της ιαπωνικής εταιρείας είναι μειωμένη σε ποσοστό 44% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021, γεγονός που πήγε πίσω όχι μόνο το όμορφο Z αλλά και το ηλεκτρικό SUV Ariya. Η Nissan ανακοίνωσε πως η έλευση του στην αγορά της Ιαπωνίας εκτιμάται κάπου ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, με την αγορά της βορείου Αμερικής πάντως να αποτελεί ακόμη ερωτηματικό.

Το νέο Z εφοδιάζεται με V6 twin turbo χωρητικότητας 3,0 λίτρων και αποδίδει 405 ίππους. Το πισωκίνητο μοντέλο θεωρείται από τους… τελευταίους πιστούς με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αυτή την κατηγορία και ήδη έχει προϊδεάσει θετικά τους ενδιαφερόμενους με τιμή αγοράς που ξεκινά λίγο πάνω από 40.000 ευρώ. Θα διατεθεί με 6άρι μηχανικό κιβώτιο αλλά και 9άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ το αντίπαλο δέος είναι το ακριβότερο Toyota GR Supra των 388 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R
Το Nissan Z και σε έκδοση Nismo
Η Nissan θα φτιάξει Gigafactory μπαταριών στη Μ. Βρετανία έως το 2024