Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Corvette Z06 έχει σαν σημείο αναφοράς την παλιά Ferrari 458; (+video)

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Corvette Z06 έχει σαν σημείο αναφοράς την παλιά Ferrari 458; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί η Corvette Z06 έχει σαν σημείο αναφοράς την παλιά Ferrari 458; (+video)

ΝΕΑ

Απορίες γέννησε η απόφαση των ανθρώπων της Chevrolet να δοκιμάσουν τέσσερις καμουφλαρισμένες Corvette Z06 συνοδεία μιας 12χρονης Ferrari 458 Italia.

Advertisement
Advertisement

Τι κάνουν τέσσερις καμουφλαρισμένες Corvette C8 δίπλα σε μία Porsche 911 GT2 και μία 12χρονη Ferrari 458 Italia; Την ίδια απορία είχαν όσοι, πριν από λίγες μέρες, έτυχε να απολαμβάνουν τη βόλτα τους έξω από ξενοδοχείο της μικρής πόλης, Marietta, στην πολιτεία του Ohio.

Η απορία που γεννιέται συνειρμικά δεν οφείλεται στη συνύπαρξη των παραπάνω μοντέλων, καθώς είναι προσφιλής τακτική των εταιρειών να συγκρίνουν τα πρωτότυπά τους με μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Πώς εξηγείται, όμως, το γεγονός πως επιλέχθηκε η 458 Italia, ένα supercar που παρουσιάστηκε πριν από 12 χρόνια (2009) ενώ έχουν ήδη λανσαριστεί οι 488 και F8 Tributo;

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως πρόκειται για το τελευταίο sports car της εταιρείας από το Maranello που ενσωμάτωνε έναν 8κύλινδρο ατμοσφαιρικό flat-plane (σ.σ. με γωνία 180 μοιρών). Το ίδιο ακριβώς set-up, λοιπόν, χρησιμοποιεί και η πανίσχυρη Corvette Z06, η οποία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα παρουσιαστεί το προσεχές καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Εν αντιθέσει, δηλαδή, με τις πιο «γήινες» Corvette C8s, που ενσωματώνουν έναν διαγώνιο V8 (cross-plane), η Z06 δανείζεται των flat-plane V8 (τύπου LT6) ο οποίος συναντάται και στην αγωνιστική C8.R. Πρόκειται για ένα μοτέρ των 5,5 λίτρων με διπλό επικεφαλής εκκεντροφόρο (DOHC) ο οποίος παράγει 625 PS και έχει «κόφτη» στις 9.000 rpm. Θα μπορούσε, λοιπόν, η Chevrolet να βρει καλύτερο μέτρο σύγκρισης για το μελλοντικό της πανίσχυρο sports car από μια Ferrari 458 Italia; Ρητορικό το ερώτημα…

Όπως, όμως, προαναφέραμε, εκτός της Ferrari 458 Italia, τα βλέμματα των κατοίκων της πόλης Marietta μαγνήτισε και μια Porsche 911 GT2. Η τελευταία φαίνεται πως επιστρατεύτηκε από τους ανθρώπους της Chevrolet προκειμένου να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης και για ένα ακόμη μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας. Ο λόγος για την Corvette ZR1 η οποία θα ενσωματώνει επίσης έναν flat-plane V8 της Z06, συνεπικουρούμενο όμως από δύο τούρμπο, τα οποία αυξάνουν την ισχύ του στους 850 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 1120 Nm.

Advertisement

Στην ατζέντα της Chevrolet, τέλος, βρίσκεται και η plug-in υβριδική Corvette E-Ray με δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό άξονα και ενδεχομένως έναν τρίτο μεταξύ του διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου και του θερμικού μοτέρ.

Advertisement

[Πηγή: Corvette: Sales, News & Lifestyle]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για τη Chevrolet Corvette Hardtop Convertible (+video)
Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις 
Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!

 

Advertisement