Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06

ΝΕΑ

Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06

ΝΕΑ

Το πισωκίνητο sports car θα ενσωματώνει τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8. Καθ’ οδόν και δύο ακόμη «εκρηκτικές» Corvette, μία από τις οποίες θα είναι plug-in υβριδική.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την αποκάλυψη της νέας, πανίσχυρης Corvette Z06, κάτι το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Μέσο “MotorTrend”  η νέα γενιά του πισωκίνητου sports car θα ενσωματώνει έναν ατμοσφαιρικό V8 των 5,5 lt με διπλό επικεφαλής εκκεντροφόρο (DOHC), απόδοσης 625 PS και με κόφτη στις 9.000 rpm.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτόματο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Το τελευταίο είναι αναβαθμισμένο προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί την ισχύ του μοτέρ.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Advertisement
Advertisement

Η νέα Corvette 206 θα «κάθεται» σε πιο φαρδιά ελαστικά, θα ενσωματώνει βελτιωμένα συστήματα εξάτμισης και ανάρτησης, ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εξοικονόμηση βάρους, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ελαφρών υλικών για την εξάτμιση, το μπροστινό splitter, την πίσω αεροτομή και τις ζάντες με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, οι οποίες προαιρετικά θα είναι ανθρακονημάτινες (όπως στις Ford Shelby GT500 και Ford GT).

Σημειώνεται πως ετοιμάζονται και οι εκδόσεις E-Ray, Zora και ZR1, με την τελευταία να ενσωματώνει έναν διπλουτούρμπινο V8 5,5 lt ο οποίος θα παράγει κοντά στα 825 PS.

Advertisement

Όσον αφορά την E-Ray, πρόκειται για ένα τετρακίνητο plug-in υβριδικό μοντέλο με δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό άξονα και πιθανότατα έναν τρίτο μεταξύ του κιβωτίου και του θερμικού μοτέρ. Το τελευταίο θα αφορά ίσως τον ατμοσφαιρικό V8 της Z06, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει περίπου τους 780 ίππους.

Advertisement

Η πρώτη Corvette από τις παραπάνω που θα δει το φως της δημοσιότητας είναι η Ζ06, με τα αποκαλυπτήρια να είναι προγραμματισμένα για τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία μια εντυπωσιακή Chevrolet Corvette Sting Ray
Με τρία νέα χρώματα η Chevrolet Corvette Stingray
Το νέο Chevrolet Bolt EUV

Advertisement