Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις

ΝΕΑ

Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις

ΝΕΑ

Το 60% των αποχωρήσεων θα αποτελούν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι υπόλοιπες εθελούσιες αποχωρήσεις διευκρινίζει η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ο γαλλικός όμιλος Michelin, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στην κατασκευή ελαστικών, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει έως 2.300 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις, στο πλαίσιο ενός σχεδίου απλοποίησης και ανταγωνιστικότητας.

Ο όμιλος έχει στόχο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητάς του που μπορεί να φθάσει έως το 5% ετησίως για τις τριτογενείς δραστηριότητες και για τη βιομηχανία, κάτι που μπορεί να σημαίνει μέσα σε τρία χρόνια μια μείωση των θέσεων εργασίας που μπορεί να φθάσει έως τις 2.300 από τις 21.000 που διαθέτει τώρα η Michelin στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος έχει ήδη περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας από το 2017 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του, κυρίως στις ΗΠΑ ενώ έχει ήδη κλείσει τις μονάδες στη Γερμανία.

«Έως το 2024, σχεδόν το 60% των προβλεπόμενων αποχωρήσεων θα γίνουν στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι υπόλοιπες με εθελούσιες αποχωρήσεις στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης. Η Michelin δεσμεύεται να αναδημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίες όσες θα έχει καταργήσει με την αύξηση των δραστηριοτήτων της σε διάφορους άλλους τομείς» διευκρίνισε η εταιρία.

Ο αριθμός των αποχωρήσεων ανά μονάδα θα διευκρινιστεί τους επόμενους μήνες και η διεύθυνση του ομίλου επιθυμεί να ξεκινήσει σύντομα διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις γύρω από μια συμφωνία για τα επόμενα τρία έτη.

Advertisement

Ο όμιλος ελαστικών είναι αντιμέτωπος εδώ και 10 χρόνια με βαθιές δομικές αλλαγές της παγκόσμιας αγοράς ελαστικών που έχει προκαλέσει η μαζική άφιξη των προϊόντων χαμηλού κόστους. Η εταιρεία ωστόσο επισημαίνει ότι δεν εγκαταλείπει τη Γαλλία και πως θα επανεπενδύσει μέρος των εξοικονομήσεων στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.

Οι 15 βιομηχανικές μονάδες της στη Γαλλία θα ειδικευθούν σταδιακά στα ποιοτικά, αγροτικά, βιομηχανικά ή διαγωνιστικά ελαστικά  ενώ ο όμιλος συνεχίζει τη στρατηγική τοπικής προσαρμογής στη Γαλλία νέων δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως το υδρογόνο, η τρισδιάστατη εκτύπωση, οι κόλλες ή τα πλαστικά απορρίμματα.

Advertisement

Με ορίζοντα το 2030, η εταιρία ευελπιστεί πως το 30% του κύκλου εργασιών της θα αφορά δραστηριότητες εκτός ελαστικών.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Advertisement

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!