Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!

ΝΕΑ

Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!

ΝΕΑ

Όταν η Dodge παρουσίασε το Viper, η Chevrolet για να «χτυπήσει» ανταγωνιστικά, έφερε στο τραπέζι την προοπτική της τοποθέτησης ενός μεγαλύτερου από V8 κινητήρα στην Corvette.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει τις Corvette να χρησιμοποιούν κινητήρες V8 αλλά αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί λίγο διαφορετικά, κάτω από το εμπρός καπό της “Vette” θα μπορούσε να βρίσκεται ένα V12 σύνολο.

Στη δεκαετία του 1990, ο Dodge παρουσιάζει το Viper με ένα τεράστιο V10 κινητήρα από φορτηγό να είναι το χαρακτηριστικό που όριζε σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του θηριώδους μοντέλου. Για να παραμείνει σε τροχιά ανταγωνισμού, η Chevrolet άρχισε να επεξεργάζεται την ιδέα της παραγωγής μιας Corvette με κινητήρα V12. Το project έφτασε πολύ κοντά στο να εγκριθεί για παραγωγή και μπροστά μας έχουμε το μοναδικό πρωτότυπο που έχει και τη «σφραγίδα» γνησιότητας από το εργοστάσιο της Chevrolet.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας προήλθε από τη Ryan Falconer Industries που κατασκευάζει κινητήρες που βασίζονται σε σύνολα της GM και προορίζονται για χρήση σε σκάφη θαλλάσσης. Το Falconer V12 σε χωρητικότητα έχει περάσει τα 10 λίτρα και μπορούσε να χωρέσει μόνο στο C4 Corvette, μόνο αφού οι μηχανικοί επέκτειναν το πλαίσιο κατά 20,3 εκατοστά. Ο κινητήρας απέδιδε 686 ίππους και 93,9 kgm ροπής, τιμές εξαιρετικές για ατμοσφαιρικό σύνολο και πολύ περισσότερο για τη δεκαετία του 1990.

Δημοσιογράφοι παλιότεροι στο χώρο, σημειώνουν πως κάποια περιοδικά είχαν την ευκαιρία να βάλουν το πρωτότυπο στο χέρι και το χαρακτηριστικό που είχε παρατηρηθεί ήταν η έλλειψη συνοχής και οι αυξημένες στρεβλώσεις– προφανώς λόγω του μεγαλύτερου μήκους. Αν η Chevrolet είχε αποφασίσει να κατασκευάσει το αυτοκίνητο, γνωστό ως Corvette ZR-12, πιθανότατα θα κόστιζε περίπου 70.000 δολάρια το 1990, δηλαδή κοντά στις 10.000 δολάρια περισσότερα από το ZR-1. Το μοναδικό πρωτότυπο βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Corvette και πρόσφατα μετακινήθηκε γύρω από τις εγκαταστάσεις, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να ακούσουν το βρυχηθμό από το V12 σύνολο.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

300 αυτοκίνητα- κοσμήματα είδαν το φως του ήλιου μετά από 40+ χρόνια (VIDEO)

Έκρηξη καταστρέφει κλασικές Corvette (VIDEO)

Παραβιάζοντας το lock down με 300 χλμ./ώρα 

Advertisement