Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Απίθανη πηγή υπέρογκων κερδών για την κινέζικη BYD

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίθανη πηγή υπέρογκων κερδών για την κινέζικη BYD

Mobility

Απίθανη πηγή υπέρογκων κερδών για την κινέζικη BYD

Mobility

Η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD ανακοίνωσε μια εκπληκτική αύξηση των κερδών της το 2020 η οποία δεν προέρχεται όμως από τις πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά από αυτές προστατευτικών μασκών.

Advertisement
Advertisement

Παρά την εστίασή της στα ηλεκτρικά οχήματα η BYD εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικό τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε η πανδημία της Covid-19 η οποία σίγουρα έπληξε τον χώρο του αυτοκινήτου αλλά έδωσε σημαντική ώθηση σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Στην παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του 2020 η BYD ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα 643 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 245 εκατομμύρια σε σχέση με το 2019. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή τη θεαματική αύξηση των κερδών αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε καθώς δεν οφείλεται στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά στην παραγωγή και διάθεση προστατευτικών μασκών.

BYD Auto Mobile

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με επίσημες πηγές στην κορύφωση της παραγωγικής διαδικασίας η εταιρία είχε την δυνατότητα παραγωγής 50 εκατομμυρίων μασκών καθημερινά. Οι πωλήσεις μασκών που μέχρι σήμερα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα κατάφεραν όχι απλώς να ισορροπήσουν αλλά και να ανατρέψουν τις απώλειες από την πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η BYD είδε τα ποσοστά της να μειώνονται κατά 7,5 τοις εκατό όταν το σύνολο των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα το 2020 σημείωσε μείωση 1,9 τοις εκατό.

BYD Auto Mobile

Διαβάστε επίσης
Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο
Η Porsche αποκλείει προς το παρόν εργοστάσιο στην Κίνα
Hongqi E111 EV: Από την Κίνα με αγάπη…