Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γεγονός ο εφοδιασμός βυτιοφόρου με LNG στην Ελλάδα!

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεγονός ο εφοδιασμός βυτιοφόρου με LNG στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Γεγονός ο εφοδιασμός βυτιοφόρου με LNG στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές φορτηγών έχουν ήδη παρουσιάσει οχήματα με κινητήρες LNG, όπου το σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι η αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εφοδιασμός βυτιοφόρου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) της Coral Gas, στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Συνολικά 3 μεταφορικά μέσα (βυτιοφόρο και containers) της Coral Gas θα μεταφέρονται με πλωτά μέσα στη Ρεβυθούσα για τον εφοδιασμό τους με LNG.

Advertisement
Advertisement

Η Coral Gas έχει πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και με την ενεργειακή λύση του small scale LNG (SSLNG). Με αυτήν την εφαρμογή διανομής LNG, βυτιοφόρα οχήματα μεταφορτώνουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το μεταφέρουν σε ειδικές δεξαμενές εγκατεστημένες στον χώρο βιομηχανιών (εντός και εκτός Ελλάδας), που δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου, προσφέροντάς τους όλα τα πλεονεκτήματα και την οικονομία που χρειάζονται. Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν ακόμα και ολόκληρες βιομηχανικές περιοχές ή πόλεις, λειτουργώντας ως σημεία εφοδιασμού σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτή η πρακτική θα μπορεί να αξιοποιηθεί στη χώρα μας μετά από τη σχετική προσαρμογή του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου.

Ακόμη μία εφαρμογή του LNG, που είναι ιδιαίτερα ανερχόμενη στην Ευρώπη, είναι ως καύσιμο για βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Οι κατασκευαστές φορτηγών έχουν ήδη παρουσιάσει οχήματα με κινητήρες LNG, όπου το σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι η αυτονομία, καθώς το LNG καταλαμβάνει πολύ μικρότερο όγκο σε σύγκριση με το CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Advertisement

Ο Σταθμός LNG Truck Loading στη Ρεβυθούσα προσφέρει μια ευέλικτη λύση για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο καταναλωτών ή δικτύων διανομής που δεν είναι συνδεδεμένα με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ), υλοποιώντας εικονικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, μέσω της φόρτωσης και μεταφοράς LNG με ειδικά σχεδιασμένα προς τον σκοπό αυτόν φορτηγά.

Πρόκειται για την πρώτη σχετική εγκατάσταση στη χώρα, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού, παρέχοντας τη δυνατότητα ανεφοδιασμού περιοχών της Ελλάδας αλλά και γειτονικών χωρών των Βαλκάνια, που δεν διαθέτουν υποδομές LNG και δίκτυα μεταφοράς.

Advertisement

Το έργο του Σταθμού Φόρτωσης Φορτηγών LNG (LNG Truck Loading) στη Ρεβυθούσα, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ έχει συγχρηματοδοτηθεί με ποσό 3,16 εκατ. ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και μέσω του Προγράμματος POSEIDON MED II.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού οι προδιαγραφές για πρατήριο LNG
Volvo FH LNG: Στην Ελλάδα ο πρώτος τράκτορας με υγροποιημένο φυσικό αέριο
Καταφθάνουν και τα πρατήρια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου