Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Mustang Mach-E: Τα μυστικά του μοναδικού εσωτερικού (video)

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Τα μυστικά του μοναδικού εσωτερικού (video)

ΝΕΑ

Ford Mustang Mach-E: Τα μυστικά του μοναδικού εσωτερικού (video)

ΝΕΑ

Για το σχεδιασμό της καμπίνας του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού crossover της, η Ford ακολούθησε μια αφαιρετική προσέγγιση αποβάλλοντας κάθε περιττό στοιχείο.

Advertisement
Advertisement

Τη φιλοσοφία “Less is More” υιοθέτησε η Ford για τη δημιουργία της καμπίνας του επερχόμενου ηλεκτρικού της crossover, Mustang Mach-E, εξασφαλίζοντας ευρυχωρία, τεχνολογία και μία αίσθηση θαλπωρής.

Ειδικότερα, η μπλε οβάλ εταιρεία ακολούθησε μια αφαιρετική προσέγγιση, υιοθετώντας την ανθρωποκεντρική σχεδίαση για την απομάκρυνση των περιττών στοιχείων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, ολιστικής φιλοσοφίας.

«Όταν σκεφτόμαστε πόσο έχουν αλλάξει τα αυτοκίνητα, το μυαλό μας πηγαίνει στο εξωτερικό τους, αλλά ουσιαστικά το εσωτερικό είναι αυτό που μετρά περισσότερο στην εμπειρία που βιώνουν ο οδηγός και οι επιβάτες» δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

«Το ταξίδι για τη δημιουργία του δυναμικού, ολιστικού εσωτερικού της Mustang Mach-E ήταν απίστευτο, καθώς απώτερος σκοπός ήταν να προσφέρει περισσότερα με λιγότερα και με όλα τα σημαντικά χειριστήρια συγκεντρωμένα σε θέση εύκολης πρόσβασης. Και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια μέθοδο με τα μελλοντικά οχήματα, ακούγοντας προσεκτικά τους πελάτες μας και σχεδιάζοντας εσωτερικά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Leenarts.

Το ευρύχωρο εσωτερικό της Mustang Mach-E περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, υπάρχουν pads ασύρματης φόρτισης, καθώς και ένα ψηφιακό εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης.

Advertisement

Όπως αναφέρει η Ford, το αποτέλεσμα της υιοθετηθείσας αφαιρετικής φιλοσοφίας της, ήταν να διαμορφωθεί αυτό που ονομάζει «θέα του οδηγού», και το οποίο παρουσιάζεται μέσω ενός βίντεο. Ουσιαστικά πρόκειται για όσα αντικρίζει ο οδηγός κατά την οδηγική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων του δρόμου, του παρμπρίζ αλλά και του ταμπλό.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Mustang Mach-E αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της ν’ αποβάλλει κάθε περιττό στοιχείο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού.

Advertisement

Η εξέλιξη της «θέας» του οδηγού

– Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν παράθυρα σπιτιών στα αυτοκίνητα – και προσφέρονταν μόνον ως έξτρα εξοπλισμός.

Advertisement

– Τα κυρτά παρμπρίζ οδήγησαν στη δημιουργία του συστήματος κλιματισμού – καθώς τα παρμπρίζ δεν μπορούσαν πλέον να ανοίγουν.

– Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, τα ραδιόφωνα είχαν κόστος που έφτανε στο 20% της αξίας του αυτοκινήτου.

– Τα μεταπολεμικά ταμπλό ήταν επηρεασμένα από τον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος, με περισσότερα όργανα, διακόπτες και δείκτες, καθώς η τεχνολογία αποκτούσε όλο και σημαντικότερο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

– Ο ερχομός των video games και η χρήση χειριστηρίων gaming επηρέασε τη σχεδίαση του τιμονιού με μπουτόν τοποθετημένα σε εργονομική θέση για τους αντίχειρες του οδηγού.

– Σήμερα, τα εσωτερικά κατασκευάζονται όλο και περισσότερο από ανθεκτικά υλικά, τα οποία δεν φθείρονται από την επαφή με προϊόντα όπως αντισηπτικό χεριών, αντιηλιακή λοσιόν και εντομοαπωθητικό.

Διαβάστε επίσης:
Οι Γυναίκες πίσω από την εξέλιξη της Ford Mustang Mach-E
Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη
Η Ford Mustang Mach-E σε νέες περιπέτειες (video)