Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση newsmotoCHOICE | newsautoCHOICE

ΝΕΑ

Οι Γυναίκες πίσω από την εξέλιξη της Ford Mustang Mach-E

  • newsautoteam

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η Ford αποτίνει φόρο τιμής στις γυναίκες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δυναμικού ηλεκτρικού crossover.

Αναγνωρίζοντας τη καθοριστική συμβολή των γυναικών κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της νέας γενιάς του συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης Ford Co-Pilot 360 που ενσωματώνεται στη νέα ηλεκτρική Mustang Mach-e, η Ford δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες της.

Για το σκοπό αυτό, η μπλε οβάλ εταιρεία επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται σήμερα, 8 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα αποτελούμενη από 25 και πλέον γυναίκες με υψηλή τεχνική κατάρτιση και γνώσεις εργάστηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της Fordστο Dearborn των ΗΠΑ εξελίσσοντας το προηγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης Ford Co-Pilot 360 το οποίο επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στον οδηγό της ηλεκτρικής Mustang Mach-E να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι, ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας, η Tracie Conn, συνεργάστηκε με τη NASA για πέντε χρόνια πριν ενταχθεί στους κόλπους της Ford, όπου και εργάστηκε στο τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την εξέλιξη των αλγόριθμων και των αισθητήρων του συστήματος Ford Co-Pilot 360 της νέας Mustang Mach-E.

«Αυτή η ομάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών από οποιαδήποτε άλλη στην οποία έχω εργαστεί. Βλέποντας άλλες γυναίκες σε ανώτερες θέσεις, μάς βοηθά να έχουμε το όραμα ότι θα βρεθούμε μια μέρα στις θέσεις αυτές. Ελπίζω ότι μπορούμε να χρησιμεύσουμε ως πρότυπα σε ακόμη περισσότερες νεαρές γυναίκες» δηλώνει η Tracie Conn.

Από τη μεριά της, η Annette Liyana, υπεύθυνη για την εμπειρία χρήστη του συστήματος Active Drive Assist της νέας Mustang Mach-E, επισήμανε: «Είναι σημαντικό για μένα να εργάζομαι σε μία εταιρεία που βοηθά την ενθάρρυνση των γυναικών».

Στο πλαίσιο των διαρκών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών, η Ford επεκτείνει με αποφασιστικά βήματα την υποστήριξη που παρέχει σε προγράμματα που σχετίζονται με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανολογία, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (STEAM) όπως το FIRST Robotics, Girls Who Code και Ford Girl’s Fast Track Races.

Συνολικά, η Ford έχει αξιοποιήσει τα τελευταία χρόνια τις γνώσεις και δεξιότητες περισσότερων από 3.000 νέων εργαζομένων – ανάμεσά τους και εκείνες πολλών γυναικών – στους τομείς της πληροφορικής, στα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης, τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και τη μηχανική εκμάθηση.

Η προηγμένη σουίτα συστημάτων Ford CoPilot 360 νέας Mustang MachE

Ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού, το οποίο μεγιστοποιεί την ασφάλεια αλλά και την απόλαυση στην οδήγηση, είναι διαθέσιμο στη νέα Mustang Mach-E. Ανάμεσα στις τεχνολογίες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται:

Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, που διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και βοηθά στη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και να το επανεκκινήσει εκ νέου.

Active Park Assist 2,0 που προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους, πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking,που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος, οι οποίοι ενδεχομένως σκοπεύουν να διασχίσουν το δρόμο, και ενεργοποιεί τα φρένα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσεις στις προειδοποιήσεις.

Lane Keeping System με Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:
Μια κόντρα με αποτέλεσμα- έκπληξη, για τη Mustang (VIDEO)
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp
Ford Mustang Mach-e: Αποζημιώσεις και δωρεάν ρεύμα λόγω καθυστερήσεων

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Δημοφιλή στο Protothema.gr