Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Παρελθόν από τις ευρωπαϊκές αγορές αποτελεί η Mustang με τον τετρακύλινδρο EcoBoost των 2,3 λίτρων ελέω της χαμηλής της ζήτησης.

Advertisement
Advertisement

Αποκλειστικά με τον ατμοσφαιρικό V8 των 5.000 κ.εκ, θα διατίθεται η Mustang στην Ευρώπη, καθώς η Ford αποφάσισε να αποσύρει τον τετρακύλινδρο EcooBoost των 2,3 λίτρων.

Ο τελευταίος συνόδευε το pony car 6ης γενιάς, το οποίο παρουσιάστηκε το 2014, χωρίς, ωστόσο, να τυγχάνει της ίδιας απήχησης με τον ατμοσφαιρικό οκτακύλινδρο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από το 2015 έως και το 2020, οι πωλήσεις των Mustang με τον EcoBoost στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφορούσαν μόλις το 15% του συνόλου, αναφέρει το ειδησεογραφικό Μέσο Autocar.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της χαμηλής ζήτησης, η Mustang EcoBoost απουσιάζει πλήρως από τις επίσημες ιστοσελίδες της Ford σε Γερμανία, Ισπανία, αλλά και τη Γαλλία, ενώ δεν τη συναντάμε ούτε στο site που διατηρεί η μπλε οβάλ μάρκα στη χώρα μας.

Στον αντίποδα, η Mustang EcoBoost συνεχίζει την εμπορική της πορεία στις ΗΠΑ, προσφερόμενη στις εκδόσεις Fastback, Premium και Convertible. Ο τετρακύλινδρος των 2,3 λτ. συνδυάζεται είτε με 6τάυχτο μηχανικό είτε με 10τάχυτο αυτόματο και παράγει 310 ps και 475 Nm ροπής. Όσον αφορά τον V8, αυτός συναντάται στην έκδοση GT, αποδίδει 450 ps και συνδυάζεται με τα προαναφερθέντα κιβώτια.

Advertisement

Σημειώνεται πως η Mustang V8 GT προσφέρεται στη χώρα μας με τιμή εκκίνησης 63.560 ευρώ (10τάχυτο αυτόματο), την ίδια ώρα που η Mustang με το χειροκίνητο κιβώτιο τιμάται προς 63.706 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Ford Bronco: Κανονική παραγωγή από 29 Μαρτίου
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp
Ford Mustang Mach-e: Αποζημιώσεις και δωρεάν ρεύμα λόγω καθυστερήσεων

Advertisement

 

 

 

Advertisement