Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημη παρουσίαση για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη παρουσίαση για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

Mobility

Επίσημη παρουσίαση για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

Mobility

Η Ford μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο μοντέλο, που δανείζεται στοιχεία και όνομα από το παρόν και το παρελθόν της. Όλα δείχνουν πως οι επιλογές της είναι σωστές, Τώρα το κοινό έχει τον πρώτο ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Η έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες είναι το καλύτερο σκηνικό για την παρουσίαση  του Ford Mustang Mach-E. Βλέπετε η πολιτεία της Καλιφόρνια είναι ίσως η περισσότερο ευαισθητοποιημένη σε θέματα κίνησης με πολύ περιορισμένους ή καθόλου ρύπους. Αν και η ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αμερική άρχισε το 1896 στην Αϊόβα από τον William Morrison, η Καλιφόρνια ήταν ο τόπος, που ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία τους (την δεκαετία του 1990).

Στην πολιτεία αυτή η GM παρουσίασε το EV1 και οι εταιρίες από την Ευρώπη και Ιαπωνία δημιούργησαν «σκηνή» παρουσιάζοντας εκεί τα οχήματά τους. Όπως καταλαβαίνετε η Ford «παίζει» στο γήπεδό της όσο αφορά τα μοντέλα από τις εταιρίες του εξωτερικού ενώ στο εσωτερικό δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο ανταγωνισμό (αν εξαιρέσουμε την Tesla).

Advertisement
Advertisement

Το όνομα και τα χαρακτηριστικά από το Mustang δεν είναι τυχαία. Στην έκτη γενιά του, το μοντέλο της Ford, έχει επιτυχία και ένα μοντέλο στην δύσκολη κατηγορία των ηλεκτρικών Crossover πρέπει να ξεκινήσει με επιτυχία από την παρουσίασή του. Πρέπει να πείσει πως είναι οικείο και έτσι δανείζεται λεπτομέρειες από την εμφάνιση του Mustang (φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, γραμμή οροφής) αλλά και το όνομα. Το Mach-E προέρχεται από το Ford Mustang Mach 1, το οποίο ήταν ένα πακέτο εξοπλισμού επιδόσεων, το οποίο μπήκε στην γκάμα τον Αύγουστο του 1968, για το μοντέλο του 1969. Το όνομα «Mach 1» έμεινε ως το 1978 και επέστρεψε για λίγο το 2003 και το 2004.

Οι πρώτες πληροφορίες διέρρευσαν από το MachEForum.com και η Ford (ξημερώματα Δευτέρας 18/11) επιβεβαίωσε πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αληθινά. Έτσι η αυτονομία του Mach-E εκτιμάται, σύμφωνα με την Ford, στα 480 χλμ (έκδοση Premium), με το 0-100 στα 3,2 δευτερόλεπτα (έκδοση GT) ενώ μία 10λεπτη ταχυφόρτηση θα δίνει ανεξάρτητα από το μοντέλο κίνηση για 75,5 χλμ.

Advertisement

Η τιμή του Mach-E First Edition θα είναι στα 54.200 ευρώ (59.900 δολάρια), 39.710 ευρώ (43.895 δολάρια) για την έκδοση Select (255 ίπποι πισωκίνητο ή τετρακίνητο), στα 45.780 ευρώ για την Premium (50.600 δολάρια με 255 ή 282 ίππους πισωκίνητο ή τετρακίνητο) και 54.740 ευρώ (60.500 δολάρια) για την κορυφαία έκδοση GT (δεν ανακοινώθηκαν οι τιμές επιδόσεων). Αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν την ομοσπονδιακή φορολογική επιχορήγηση των 6.800 ευρώ ή οποιαδήποτε ισχύουσα κρατική ή τοπική παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED (εμπρός και πίσω) και είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, όπως και η οθόνη αφής 15,5 ιντσών (infotainment) αλλά και η ψηφιακή οθόνη πίνακας οργάνων ελέγχου 10,2 ιντσών. Το εσωτερικό έχει στοιχεία από το Mustang (καθίσματα, διακόπτες, διάκοσμος) ενώ οι χώροι του θυμίζουν τα μεγάλα SUV της εταιρίας. Το muscle car της Ford δίνει και την παλέτα των χρωμάτων αλλά και πολλά από τα αξεσουάρ (επενδύσεις εσωτερικού και επιλογή στις διαστάσεις και τα σχέδια των τροχών).

Διαβάστε επίσης: Ford: Κατοχυρώνει νέα ονόματα για το ηλεκτρικό της crossover

Advertisement

Ford: Ηλεκτρικό SUV με έμπνευση από την Mustang

Οσονούπω το ηλεκτρικό Ford Mustang Mach-E