ΝΕΑ

Φλεγόμενο Tesla, o εφιάλτης των πυροσβεστών! (+video)

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φλεγόμενο Tesla, o εφιάλτης των πυροσβεστών! (+video)

ΝΕΑ

Φλεγόμενο Tesla, o εφιάλτης των πυροσβεστών! (+video)

ΝΕΑ

Το περιστατικό με το Model Y καταγράφτηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, στις ΗΠΑ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Advertisement
Advertisement

Οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων θέτουν το δικό τους μοναδικό σύνολο προκλήσεων και αποτελεό εδώ και χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους, για κατασκευαστές, υποψήφιους αγοραστές και υπηρεσίες πυρασφάλειας.

Νέο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Pine Level, στις ΗΠΑ, που αποκάλυψε ότι χρειάστηκαν περισσότερα από 36.000 γαλόνια νερού (περισσότερα από 136.000 λίτρα), για να τεθεί υπό έλεγχο ένα φλεγόμενο Tesla Model Y.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι πυροσβέστες απάντησαν σε κλήση για τροχαίο ατύχημα, με φωτιά οχήματος, στις 23:14 την ημέρα των Χριστουγέννων. Όταν έφτασαν στη σκηνή, το Model Y είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες.

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε και κατάφερε να διαφύγει. Το όχημά του δεν ήταν τόσο… τυχερό, καθώς η μπαταρία φέρεται να ανέπτυξε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τη φωτιά, για περισσότερο από μία ώρα.

Σύμφωνα, μάλιστα με τις μαρτυρίες τους, η ποσότητα νερού που χρειάστηκε να καταναλώσουν, για να σβήσουν την πυρκαγιά στο Tesla, είναι 36 φορές μεγαλύτερη, απ’ ότι για ένα οποιοδήποτε συμβατικό αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla; (+video)
Γιατί επεκτείνεται το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη
Το AI εργοστάσιο της Hyundai έχει τα πιο έξυπνα ρομπότ