Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί επεκτείνεται το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί επεκτείνεται το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Γιατί επεκτείνεται το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Τα επιχειρηματικά σχέδια της Tesla στην Κίνα περιλαμβάνουν τη δημιουργία και άλλων εγκαταστάσεων στο Gigafactory που έχει στη Σαγκάη με συγκεκριμένο σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, η Tesla έχει ξεκινήσει πάλι τις εργασίες για την επέκταση του εργοστασίου της στη Σαγκάη.

Πρόκειται για το επιχειρηματικό πλάνο το οποίο τα στελέχη της εταιρείας ονομάζουν «Φάση 3» και το οποίο αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό σκοπό.

Δεν είναι άλλος από την κατασκευή του νέου μοντέλου της οποίο προς το παρόν είναι γνωστό ως Model 2 ή αλλιώς το «αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων».

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες που θα γίνουν στο Gigafactory της Κίνας θα αποσκοπούν στη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής γι’ αυτό.

Η Tesla είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες με την κυβέρνησης της χώρας για να πάρει την απαραίτητη έγκριση από το 2021. Όμως, οι αξιωματούχοι της ασιατικής χώρας σταμάτησαν τη διαδικασία πέρυσι επειδή είχαν αμφιβολίες για τον ρόλο της εταιρείας «Starlink» που έχει ιδρύσει ο Ίλον Μάσκ η οποία παρέχει υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρων.

Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες ο Μάσκ δήλωσε ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος» για την επανέναρξη των εργασιών και ότι πρωτίστως θα δημιουργηθεί μια μονάδα παραγωγής ενέργειας 40 γιγαβάτ, ετησίως.

Προς το παρόν, στο κινεζικό εργοστάσιό της η Tesla κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y σε όγκο που φτάνει τις 1.100.000 μονάδες. Η προσθήκη του νέου μοντέλου της στις γραμμές παραγωγής θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 2.000.000 οχήματα κατ’ έτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την απίστευτη καραμπόλα μόνο με Tesla! (+video)
Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus Performante (+video)
Τελικά το Tesla Cybertruck είναι ακόμα πιο ακριβό!