Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Volkswagen Tiguan

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι το νέο Volkswagen Tiguan

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Volkswagen Tiguan

ΝΕΑ

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της καινούργιας γενιάς του Tiguan από τη Volkswagen διέρρευσαν κι άλλες φωτογραφίες από το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη γενιά του Tiguan θα έχει περισσότερα ενδιαφέρονται στοιχεία σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του αλλά και στον εξοπλισμό του.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία του καινούργιου SUV της Volkswagen από τη διαδικασία κινηματογράφησης του επίσημου βίντεο γι’ αυτό στην οποία φαίνεται το αμάξωμά του.

Τώρα, υπήρξε μια νέα διαρροή φωτογραφιών από το νέο Tiguan οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην ομάδα χρηστών που ονομάζεται MQB-Coding & Retrofit.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές φαίνεται ξεκάθαρα το αμάξωμα χωρίς κανένα καμουφλάζ, όπως και το εσωτερικό του οχήματος.

Σε μία από τις εικόνες μπορούμε να δούμε το εμπρός μέρος του καινούργιου μοντέλου της Volkswagen. Αυτό είναι πιο στρογγυλοποιημένο από το αντίστοιχο του παρόντος Tiguan, με περισσότερο καμπύλη διαμόρφωση.

Advertisement

Τα φώτα του και η μικρή σε ύψος γρίλια είναι τα νέα στοιχεία που δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι πιο ήπιος αισθητικά και συμπεριλαμβάνει εγκάρσιες γραμμές σε όλο το πλάτος του.

Οι θόλοι -εμπρός και πίσω- τονίζουν το αμάξωμα και τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου και το ίδιο κάνουν και οι επιμήκεις πτυχώσεις πάνω από αυτούς και τις εξωτερικές χειρολαβές.

Advertisement

Στο πίσω μέρος είναι εμφανής η διαμόρφωση των φώτων και του πλαστικού που υπάρχει ανάμεσά τους και τα ενώνει, του προφυλακτήρα, καθώς και της πίσω πόρτας η οποία εισχωρεί σε αυτόν δημιουργώντας χαμηλό σε ύψος κατώφλι.

Στην τρίτη φωτογραφία που διέρρευσε μπορούμε να δούμε το ταμπλό του καινούργιου Tiguan. Αυτό είναι διαμορφωμένο με τη γενικότερη φιλοσοφία της Volkswagen, αλλά εμφανίζεται πιο σύγχρονο και πιο ευρύχωρο από πριν.

Advertisement

Χαρακτηριστικά στοιχεία του είναι η μεγαλύτερη κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία είναι 15 ιντσών. Στο τιμόνι υπάρχουν διακόπτες αφής για τον χειρισμό κάποιων από τα συστήματα του εξοπλισμού του και πίσω από αυτό -στη δεξιά ακτίνα- βρίσκεται ο μοχλός για την επιλογή φοράς κίνησης στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης, στη βάση της κονσόλας φαίνεται ο πιεζοπεριστροφικός διακόπτης του συστήματος «Driving Experience Switch». Όπως έχει ανακοινώσει η Volkswagen, μέσω αυτού ο οδηγός θα χειρίζεται τόσο το ηχοσύστημα και το μενού του συστήματος πολυμέσων, όσο και τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης που θα διαθέτει το νέο Tiguan.

Tο καινούργιο μοντέλο φαίνεται αρκετά μεγάλο καθώς έχει μήκος 4.551 mm (αύξηση κατά 32 χλστμ. σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά), ενώ διατηρεί το ίδιο πλάτος και μεταξόνιο (σημ.: 2.681 χλστμ.).

Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η γκάμα επιλογών κινητήρων περιλαμβάνει τα ήπια υβριδικά βενζινοκίνητα 1.5 eTSI, 2.0 TSI, τον 2.0 TDI diesel και δύο eHybrid PHEV.

Συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία αποδίδουν 201 ίππους και 268 ίππους, αντίστοιχα. Τέλος, διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία των 18,5 kWh χάρη στην οποία το νέο Tiguan θα μπορεί να κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε μια μέγιστη θεωρητική απόσταση που θα φτάνει σχεδόν τα 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο VW Tiguan… πιάστηκε στα πράσα!
H Volkswagen σε στενή συνεργασία με τους Κινέζους
Volkswagen: Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών και νέα υλικά