Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volkswagen σε στενή συνεργασία με τους Κινέζους

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Volkswagen σε στενή συνεργασία με τους Κινέζους

ΝΕΑ

H Volkswagen σε στενή συνεργασία με τους Κινέζους

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον κινεζικό Τύπο, η Volkswagen σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Zhejiang Leapmotor Technology.

Advertisement
Advertisement

Τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen έχουν θέσει ως στόχο τη μείωση του κόστους των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της και την αύξηση του κέρδους από την πώλησή τους.

Ένας τρόπος για να συμβεί αυτό είναι και η συνεργασία με άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν δημιουργήσει τη δική τους πλατφόρμα. Μία από αυτές είναι και η σχετικά νεοσύστατη Leapmotor (Zhejiang Leapmotor Technology).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, τα οποία αναπαρήγαγε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την καινούργια πλατφόρμα την οποία έχουν δημιουργήσει οι Κινέζοι.

Advertisement
Advertisement

Η Leapmotor την παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ζου Τζιανγκμάνγκ, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να προσκαλέσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να τη χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Leapmotor C11 REEV.

Θυμίζουμε ότι η Volkswagen έχει ήδη κοινοπραξία στην Κίνα με τον εγχώριο κρατικό Όμιλο FAW (First Automobile Works) και κατασκευάζουν από κοινού νέα μοντέλα για την κινεζική αγορά.

Έτσι, η εταιρεία αυτή θα μπορούσε να αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης της καινούργιας πλατφόρμας της Leapmotor. Όπως έχει ανακοινώσει η τελευταία, η αρχιτεκτονική της είναι τέτοια που έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πολλών ηλεκτρονικών και ψηφιακών εφαρμογών, ενώ είναι έτοιμη να δεχτεί και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Η Leapmotor, η οποία ιδρύθηκε το 2015, κατασκευάζει τα δικά της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία διαθέτει στην κινεζική αγορά. Αυτά διακρίνονται για τη σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν και για το γεγονός ότι μπορούν να δεχτούν πολλές αναβαθμίσεις στα συστήματά τους.

Advertisement

Ο Τζιανγκμάνγκ ανακοίνωσε, επίσης, το κόστος ανά κατασκευασμένη πλατφόρμα έχει μειωθεί κατά 500 γουάν (περίπου 64 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) χάρη στον μικρότερο αριθμό χειριστηρίων και καλωδιώσεων.

Τέλος, είπε  ότι οι άνθρωποι της εταιρείας εξελίσσουν περαιτέρω την πλατφόρμα και η νέα εκδοχή της αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση από το 2025 και έπειτα. Αυτή θα διαθέτει συστήματα με μεγαλύτερη υπολογιστική δύναμη και θα επιτρέπει την ευκολότερη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών και νέα υλικά
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T DCT vs VW Taigo 1.0 TSI DSG
Η Pirelli τρέμει τους Κινέζους ιδιοκτήτες της

Advertisement