Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η ολοκαίνουρια Mercedes CLE

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η ολοκαίνουρια Mercedes CLE

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η ολοκαίνουρια Mercedes CLE

ΝΕΑ

Η Mercedes θυσιάζει τις κάμπριο και κουπέ εκδοχές των C-Class & E-Class, στο βωμό της δημιουργίας ενός ολοκαίνουριου δίθυρου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Στον εξορθολογισμό της γκάμας προχωρά η Mercedes, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία της. Στο πλαίσιο αυτό, θα απομακρύνει τα μοντέλα που δεν τυγχάνουν μεγάλης εμπορικής δημοφιλίας και θα κρατήσει όσα συνεχίζουν να βιώνουν στιγμές δόξας.

Οι κουπέ και κάμπριο εκδόσεις των E-Class και C-Class σύντομα θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τη γερμανική εταιρεία να ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο διθυρο μοντέλο.

Πρόκειται για τη δίθυρη Mercedes CLE, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα MR-2 που χρησιμοποιείται από τις καινούριες C-Class και S-Class.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση της CLE, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη γνωστή ρωσική ιστοσελίδα Kolesa να καταθέσει… μια μαντεψιά.

Η Mercedes CLE, λοιπόν, της Kolesa υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα των σύγχρονων μοντέλων της φίρμας, με αιχμηρά φώτα και έντονες γραμμώσεις στο καπό. Η οροφή θα έχει έντονη κλίση και θα καταλήγει σε μια μικρή αεροτομή, κάτω από την οποία εδρεύουν δύο λεπτά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται τόσο σε έκδοση κουπέ όσο και κάμπριο και σε επίπεδο μεγέθους θα παίρνει θέση ανάμεσα στις CLA και CLS.

Ανύπαρκτες είναι και οι πληροφορίες σχετικά με τα κινητήρα σύνολα, αν και αναμένονται κάποια από τα μοτέρ των E-Class και C-Class.

Advertisement

Ουσιαστικά περιμένουμε να έχει σπορ προσανατολισμό και να λειτουργεί ως ένα προσιτό μοντέλο για όσους δεν θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, επιλέγοντας μια πρόταση της AMG.

Η νέα CLE αναμένεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, με τη Mercedes να δοκιμάζει ήδη κάποιες πρωτότυπες εκδοχές, σε δημόσιους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Στόχος τα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ετοιμάζεται η νέα Mercedes-AMG GLC 63
Πως θα είναι μία Mercedes-AMG SL Coupe;

Advertisement