Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι μία Mercedes-AMG SL Coupe;

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι μία Mercedes-AMG SL Coupe;

ΝΕΑ

Πως θα είναι μία Mercedes-AMG SL Coupe;

ΝΕΑ

Είστε απογοητευμένος που η Mercedes δεν προσφέρει το ολοκαίνουργιο SL ως Coupe; Μην ανησυχείτε γιατί το μοντέλο (με κωδικό R232) θα αποκτήσει ένα αδερφάκι με σκληρή κορυφή σε λίγο χρόνο με το GT επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τότε η X-Tomi Design, πρόσθεσε με την βοήθεια του Photoshop, μια σταθερή μεταλλική οροφή στην SL για να κάνει την αναμονή πολύ πιο υποφερτή.

Σχεδιασμένη από τον Rudolf Uhlenhaut, η πρωτότυπη Mercedes SL έχει την κωδική ονομασία W194 και διαθέτει πόρτες gullwing, που της έδωσαν και το ομώνυμο παρατσούκλι. Η παραγωγή της Mercedes 300 SL αριθμεί μόνο 1.400 κουπέ και 1.858 roadster, κάτι που την κάνει συλλεκτική, σε επίπεδο επένδυσης (κάτι σαν blue-chip).

Η επόμενη SL της Mercedes ήταν η «παγόδα» W113 η οποία προσφέρθηκε με μαλακή οροφή, που θα μπορούσε να συμπληρωθεί με αφαιρούμενη σκληρή οροφή.

Advertisement
Advertisement

Το 1971, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη αποφάσισε να χωρίσει την τρίτη γενιά σε δύο μοντέλα: την R107 soft-top SL και την C107 fixed-top SLC.

Σχεδιασμένο από τον θρυλικό σχεδιαστή Bruno Sacco και τον μηχανικό Johann Tomforde, η R129 επανήλθε με υφασμάτινη οροφή ή με αποσπώμενη σκληρή.

Advertisement

Ακολούθησε η R230 με coupe/cabrio οροφή, με χρόνο αναδίπλωσης 16 δευτερολέπτων και η R231 ακολούθησε την ίδια συνταγή.

Μετά από αυτά τα δύο μοντέλα η Mercedes επέστρεψε στην υφασμάτινη οροφή. Ο λόγος ήταν πως οι δύο τύποι αμαξώματος έφεραν λιγότερες πωλήσεις για την Sport Leicht (Ελαφριά Σπορ). Επιπλέον, η οροφή από ύφασμα, μαζί με τον ηλεκτρομηχανισμό, ζυγίζει 21 κιλά λιγότερο από την coupe/cabrio έκδοση της προηγούμενης γενιάς SL.

Advertisement

Μην ξεγελιέστε, ότι το SL εξακολουθεί να σημαίνει Sport Leicht με την κυριολεκτική έννοια. Η νέα SL με την προσθήκη της τετρακίνησης 4Matic+ κάνει την R232 ένα αρκετά βαρύ αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.950 κιλά για την έκδοση 55 ή 1.970 κιλά για την πιο ισχυρή σειρά 63.

Όπως και να έχει, είναι εξαιρετικά γρήγορη και μας ικανοποιεί απόλυτα για Grand Tourer.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Mercedes SL: Όλα όσα γνωρίζουμε
Μία σύγχρονη κλασική Mercedes SLC (+video)
Mercedes SL: Η ιστορία ενός θρύλου