Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Jenson Button πουλάει την Porsche 911 turbo του

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Jenson Button πουλάει την Porsche 911 turbo του

ΝΕΑ

O Jenson Button πουλάει την Porsche 911 turbo του

ΝΕΑ

Ο πρωταθλητής της F1 Jenson Button πουλά τη σπανιότατη 911 Turbo (964) που είχε στη συλλογή του και η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει τις 234.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η Porsche 911 Turbo 3,6 παραγγέλθηκε αρχικά από τον Σουλτάνο του Μπρουνέι και τώρα πωλείται από τον Jenson Button ο οποίος την έχει στην κατοχή του.

Τα αυτοκίνητα που πωλούνται ως μεταχειρισμένα από κάποιον διάσημο, έχουν παραδοσιακά υψηλότερη τελική τιμή από κάποιο αντίστοιχο που θα πουλήσει κάποιος «απλός» πολίτης. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η Porsche 911 Turbo (964) έχει δύο «βαριά» ονόματα ως πρώην ιδιοκτήτες στο ιστορικό της. Αρχικά ήταν στη συλλογή του Σουλτάνου του Μπρουνέι και στη συνέχεια έγινε μέρος εκείνης του Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009 είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης 911 Turbo, στην οποία ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είχε βάλει τις δικές του προσωπικές «πινελιές». Αυτή η Porsche 911 Turbo 3,6 έχει τη βελτιωμένη απόδοση που προσφερόταν με τον κωδικό X88 και αποδίδει 385 αντί για 360 ίππους από τον turbo εξακύλινδρο boxer. Μάλιστα, η συγκεκριμένη είναι μία από τις μόλις 17 που κατασκευάστηκαν με αυτές τις προδιαγραφές.

Ιδιαίτερο είναι και το χρώμα του αυτοκινήτου, το «Horizon Blue Metallic» που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πλην ορισμένων μικρών χτυπημάτων από πετραδάκια σε κάποια σημεία. Το αυτοκίνητο έχει πιστοποιητικό ελέγχου χωρίς καμία παρατήρηση από το ΜΟΤ (τα Βρετανικά ΚΤΕΟ), από το Νοέμβριο του 2020. Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ της είναι 29.921 και είναι εφοδιασμένη με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων για να μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς του πίσω άξονα.

Το διαφορικό είναι μπλοκέ, ενώ οι ορκισμένοι φίλοι του μοντέλου θα διακρίνουν και τα διαφορετικά αεροδυναμικό βοηθήματα που έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες Turbo της ίδιας γενιάς, όπως και τις 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος που έχουν κατασκευαστεί από τη Speedline. Στο εσωτερικό αυτής της Porsche 964 Turbo 3,6 φαίνονται τα σημάδια της χρήσης, με το μπλε δέρμα να έχει τις δικαιολογημένες «ρυτίδες» της ηλικίας. Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου βρίσκουμε εκτός των άλλων, ηλεκτρική ηλιοροφή, κλιματισμό, υαλοκαθαριστήρα στο πίσω παρμπρίζ και φιμέ μπροστινά παράθυρα.

Advertisement

Η ειδική αυτή 911 Turbo διατίθεται μέσω του «Collecting Cars» σε μια πώληση με τη μορφή δημοπρασίας. Μέχρι στιγμής, λίγες ώρες πριν τη λήξη της διορίας, η τιμή της έχει φτάσει τα 234.000 ευρώ και αναμένεται να «ξεφύγει» κι άλλο λίγο πριν πέσει το σφυρί στο τραπέζι για να σηματοδοτήσει τη λήξη της δημοπρασίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 911 Turbo S και Ferrari 488 Pista: Μάχη γιγάντων (+video)
Η υπέροχη Porsche 964 Turbo της Ares Design
H Lotus 62 πηγή έμπνευσης για το αυτοκίνητο του Jenson Button

 

Advertisement