Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι ακούγεται η… ηλεκτρική Porsche Macan! (+video)

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι ακούγεται η… ηλεκτρική Porsche Macan! (+video)

ΝΕΑ

Έτσι ακούγεται η… ηλεκτρική Porsche Macan! (+video)

ΝΕΑ

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Porsche παρουσιάστηκε επίσημα στη Σιγκαπούρη, αλλά η γερμανική εταιρεία δεν μας τα έδειξε όλα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες για τη νέα Macan στην παρουσίασή της στη Σιγκαπούρη, όπου βρέθηκε και το newsauto. Ωστόσο, άφησε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό εκτός κουβέντας. Ίσως επειδή το έχουμε ξαναδεί στην Porsche Taycan.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον τεχνητό ήχο που θα εκπέμπει κατά επιλογή του χρήστη η ηλεκτρική Macan! Η Porsche δεν ανέφερε απολύτως τίποτα σχετικά με αυτό στην παρουσίαση, όμως μπορούμε να το ακούσουμε ξεκάθαρα στα βίντεο που έδειξε και δημοσιοποιήθηκαν.

Βέβαια, δεν είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Εάν κάποιος θέλει να έχει ήχο Porsche με θερμικό κινητήρα στην ηλεκτρική του Macan, θα πρέπει να καταθέσει περίπου 400-450 ευρώ (δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα οι ακριβείς τιμές στην Ελλάδα).

Advertisement
Advertisement

Κάποιοι απόρησαν γιατί η εταιρεία δεν το έδειξε ή δεν το ανέφερε αυτό το έξτρα χαρακτηριστικό. Είναι πιθανό όμως να το θεώρησε ανούσιο λόγω του ότι το είδαμε και το ακούσαμε πρώτη φορά στην Porsche Taycan πριν πάνω από τέσσερα χρόνια που λανσαρίστηκε.

Πλέον, στις ηλεκτρικές Taycan και Macan, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τον τεχνητό ήχο του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος infotainment και του Porsche Communication Management (PCM). Αλλιώς, μπορεί να χειριστεί τη λειτουργία μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού για να μην χρειαστεί κιόλας να πάρει τα χέρια του από αυτό.

Advertisement

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Porsche μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχό του με τον θερμικό κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και ψηλότερο.

Advertisement

Επίσης, έχει μία πολύ διαφορετική πλατφόρμα η οποία έχει εξελιχθεί για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρικά του Ομίλου VW. Βέβαια, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην Ευρώπη τουλάχιστον, η θερμική Macan θα πάψει να πωλείται λίγο αφού μπει η άνοιξη.

Η νέα, ηλεκτρική Porsche Macan θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, και οι δύο με τετρακίνηση που είναι στάνταρ.

Η πρώτη είναι η 4 Electric και αποδίδει 402 ίππους και 648 Nm ροπής. Η δεύτερη που θα είναι και πολύ ακριβότερη είναι η Turbo και θα έχει απόδοση 630 ίππους και 1.128 Nm ροπής.

Advertisement

Δείτε και κυρίως ακούστε στο βίντεο τί ήχο θα εκπέμπει η ηλεκτρική Porsche Macan εφόσον καταθέσετε πάνω από 400 ευρώ. Τα αξίζει λέτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Το newsauto στην πρεμιέρα της νέας Porsche Macan
Έτοιμη η νέα Porsche Macan
Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan