Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan

ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan

ΝΕΑ

Το πρόγραμμα δοκιμών της νέας Porsche Taycan περιλάμβανε 17 διαφορετικές χώρες με διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche όπως φαίνεται δεν έχει στόχο απλά να κάνει ένα facelift στην καινούρια της Taycan, αλλά στοχεύει να δημιουργήσει το 2024 ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη γενιά του. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως από το εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών που έχει ξεκινήσει η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει σε όλα τα σημεία τόσο την ηλεκτρική έκδοση, όσο και όλη την γκάμα της Taycan.

Το ακραίο πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει πέρασμα από 17 διαφορετικές χώρες σε θερμοκρασία που εναλλάσσονταν από τους -41 έως τους +53 βαθμούς Κελσίου. Από την παγωμένη Φινλανδία μέχρι την καυτή Αριζόνα, η Taycan στις εκδόσεις Cross Turismo και Sport Turismo ξεπέρασε τα 3,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημεία κλειδιά που κατάφεραν να πετύχουν οι άνθρωποι της εταιρείας είναι η αύξηση της αυτονομίας και η μείωση στο χρόνο φόρτισης. Ιδιαίτερα σε συνθήκες ψύχους η Porsche κατάφερε να μειώσει στο μισό το χρόνο φόρτισης κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στην καθημερινή χρήση. Αυτή η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα – κυρίως Tesla – ταλαιπωρούνται απίστευτα όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Η Porsche αναφέρει επίσης ότι η νέα Taycan θα έχει έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία. Το αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα πιο γρήγορο, κάτι που μπορούμε να πιστέψουμε αφού στην πρωτότυπη έκδοσή του κατάφερε να σημειώσει 26 δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από το υπάρχον μοντέλο, ενώ παράλληλα θα έχει και αυξημένη αυτονομία. Το πρόγραμμα δοκιμών θα ολοκληρωθεί σύντομα και το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα την Άνοιξη του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η νέα Porsche Macan
Η NOS γιορτάζει με το Porsche Club Greece
Πρώτη επαφή με τη νέα Porsche Macan στη Γερμανία

Advertisement