Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζονται οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζονται οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster

ΝΕΑ

Ετοιμάζονται οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster

ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Porsche αναμένεται να έχουν αυξημένες διαστάσεις και φαίνεται πως δεν λυγίζουν στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Αντικείμενο έντονης φημολογίας έχουν αποτελέσει τους τελευταίους μήνες οι Porsche 718 Cayman & Boxster, με πολλούς να ισχυρίζονται πως η νέα τους γενιά θα σηματοδοτήσει τη μετάβασή τους σε καθεστώς ηλεκτροκίνησης.

To πιο πιθανό είναι όμως αυτό να μην ισχύσει, καθώς από τα κατασκοπευτικά βίντεο των πρωτοτύπων που ήδη κυκλοφορούν προκύπτει πως η κίνησή τους εξασφαλίζεται και πάλι από σύνολα βενζίνης. Τώρα αν θα έχουν και κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση είναι κάτι που θα διευκρινισθεί από τα επίσημα στοιχεία που εν καιρώ θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις η νέα Boxster αναμένεται συνολικά μεγαλύτερη. Πέρα όμως από το μήκος της κάποια εκατοστά θα έχουν κερδίσει τόσο το μεταξόνιο όσο και τα μετατρόχια. Προκειμένου και να δείχνει ακόμα πιο δυναμική αλλά και για να υπάρχουν πιο άνετοι χώροι στο εσωτερικό της.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές αυτές πάντως δεν θα επηρεάσουν την εμφάνιση των δύο μοντέλων, η οποία θα αποτελεί τη λογική εξέλιξη των μοντέλων που γνωρίζουμε. Άλλωστε οι αλλαγές που έγιναν σε συνδυασμό με την υιοθέτηση της νέας επωνυμίεας κρίνονται ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Υπενθυμίζεται πως οι υπάρχουσες Porsche 718 διατίθενται είτε με τον 2λιτρο turbo των 300 PS και 380 Nm, είτε με τον 2,5 των 350 PS (6.500 rpm) και 420 Nm.

Advertisement

Παράλληλα, υπάρχουν και οι εκδόσεις GTS που «φορούν» έναν 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό 4,0 lt ο οποίος αποδίδει 400 PS και 430 Nm ροπής. Το 0-100 km/h «έρχεται» σε 4,0 sec, ενώ η τελική φτάνει έως και 293 km/h (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο).

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες Cayman και Boxster αναμένονται τους προσεχείς μήνες. Όσον αφορά το λανσάρισμα τους αυτό δεν θα γίνει πριν το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλεφτή ματιά στην ενεργητική αεροδυναμική της Porsche 911 GT3 RS (+video)
Ο Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι μιας μυστηριώδους Porsche Cayenne (video)
Πρώτη επαφή: Porsche 911 GT3

 

Advertisement