Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλεφτή ματιά στην ενεργητική αεροδυναμική της Porsche 911 GT3 RS (+video)

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλεφτή ματιά στην ενεργητική αεροδυναμική της Porsche 911 GT3 RS (+video)

ΝΕΑ

Κλεφτή ματιά στην ενεργητική αεροδυναμική της Porsche 911 GT3 RS (+video)

ΝΕΑ

Ένα ερασιτεχνικό video με πρωταγωνιστή ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης της νέας 911 GT3 RS μας δίνει μια πρώτη γεύση από τη λειτουργία των ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων της σκληροπυρηνικής Porsche.

Advertisement
Advertisement

Η ενεργή αεροδυναμική τείνει να γίνει ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για τα αυτοκίνητα υπερυψηλών επιδόσεων καθώς επιτρέπει την αλλαγή της αεροδυναμικής συμπεριφοράς ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση ή πολύ υψηλή κάθετη δύναμη ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης του αυτοκινήτου.

Αυτή η τεχνολογία θα είναι και ένα από τα δυνατά χαρτιά της νέας Porsche 911 GT3 RS και σε ένα video που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε για λίγο την λειτουργία της μεγάλης πίσω ενεργής αεροτομής. Η GT3 RS που έχει απαθανατιστεί στο video κινείται στον αυτοκινητόδρομο μπροστά από το αυτοκίνητο που βρίσκεται και ο άνθρωπος που βιντεοσκοπεί.

Ενώ λοιπόν στη μεγαλύτερη διάρκεια του video η πίσω αεροτομή, που θα είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο της GT3 RS, είναι σε μια σταθερή θέση, προς το τέλος προφανώς λόγω αλλαγής της ταχύτητας του αυτοκινήτου φαίνεται πως η αεροτομή μετακινείται προκειμένου να αλλάξει την ροή του αέρα.

Advertisement
Advertisement

Porsche-911-GT3-RS

Η Porsche δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της μπαίνοντας σε λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της αεροτομής όμως η εικόνα αφήνει την υποψία πως η λογική πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή του συστήματος DRS της Formula 1 όπου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες τα μονοθέσια αλλάζουν την κλίση της πίσω πτέρυγας προκειμένου να έχουν λιγότερες αντιστάσεις και να επιτυγχάνουν υψηλότερη ταχύτητα.

Porsche-911-GT3-RS

Advertisement

Πάντως κρίνοντας από τις διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα η πίσω αεροτομή δεν θα είναι το μόνο ενεργό αεροδυναμικό στοιχείο της GT3 RS καθώς κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει λογικά και με την αεροτομή του εμπρός προφυλακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο και τις προδιαγραφές του αναμένουμε να αποκαλύπτονται σταδιακά καθώς θα πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα η οποία πιθανότατα θα γίνει κοντά στις αρχές του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porsche 911 Turbo S: Απολαυστική (video)
Porsche Cayenne: Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση
Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)