Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster;

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster;

ΝΕΑ

Την ώρα που η Taycan γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία, και η Macan είναι έτοιμη να αποκτήσει ηλεκτρική «καρδιά», η Porsche δυσκολεύεται να αποφασίσει για το τι θα κάνει με τις Cayman και Boxster.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική ενέργεια πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοκίνησης, με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν αδιάκοπα μοντέλα σχετικής τεχνολογίας. Εξαίρεση δεν μπορεί ν’ αποτελεί και η Porsche η οποία ήδη έχει κάνει την αρχή με την Taycan, ενώ το 2022 θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική Macan. Το μικρό SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που εξελίσσεται από κοινού με την Audi.

Τι γίνεται, όμως, με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας των Γερμανών; Ένα από τα αυτοκίνητα που έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες φημες, είναι η 718, τόσο ως Cayman, όσο και ως Boxster. Πολλοί, μάλιστα, τις έχουν ήδη βαφτίσει… προσθέτοντας ένα “E” (electrification) πριν από το όνομά τους (π.χ E-Boxster).

Πράγματι η φημολογία δεν είναι αβάσιμη, καθώς η Porsche εξετάζει σοβαρά να προσδώσει αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση στην 718, θέλοντας να επωφεληθεί από την πλατφόρμα PPE. Μοναδικό θέμα στη διεκπεραίωση του project είναι το επιπλέον βάρος που θα προσέθεταν οι μπαταρίες στο μοντέλο, που ενδεχόμενα θα επηρέαζαν το σπορ χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας, το 2020, στο Car Magazine, ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Porsche, Michael Steiner, είχε αναφέρει ρητά πως «το επιπλέον βάρος (σ.σ. από τις μπαταρίες) σε ένα GT όπως η Taycan είναι… εντάξει. Αλλά τα πρόσθετα κιλά σε ένα sports car δεν μας ικανοποιούν για την ώρα. Γι’ αυτό ακριβώς το νέο μας ηλεκτρικό θα είναι ένα SUV (Macan) και όχι ένα διθυρο σπορ μοντέλο».

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το τι θα επέτρεπε τον πλήρη εξηλεκτρισμό ενός sportscar, ο Steiner ήταν ξεκάθαρος ποντάροντας στην περαιτέρω βελτίωση των μπαταριών. «Αν γινόταν ένα ξέσπασμα στις τεχνολογίες μπαταριών – για παράδειγμα με τις μπαταρίες στερεού τύπου ηλεκτρολύτη (solid state), τότε η κατασκευή ενός δίθυρου sports car θα ήταν εφικτή. Αυτό, ωστόσο, θαρρώ πως δεν θα συμβεί πριν τα μέσα στης δεκαετίας».

Advertisement

Η Porsche, λοιπόν,  φαίνεται πως εξετάσει σοβαρά την παραγωγή ηλεκτρικών Cayman και Boxster, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Σε περίπτωση, όμως, που το πρότζεκτ τελεσφορήσει και οι 718 πάρουν σάρκα και οστά, τουλάχιστον στο πεδίο της εμφάνισης δεν πρέπει να περιμένουμε ριζικές τομές. Σε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από τον κατάσκοπό μας βλέπουμε πως στο εμπρός μέρος θα υπάρχουν παρεμφερή φώτα (με ίδια οπτική υπογραφή) με της Taycan, ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, ενώ οι εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά απουσιάζουν πλήρως.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Δεν «λυγίζει» στην ηλεκτροκίνηση η Porsche 911
Ηλεκτρικά ποδήλατα για την Porsche Taycan Cross Turismo
Η Porsche 356 της Emory Motorsport έχει ενδιαφέρον

 

 

Advertisement