Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι μιας μυστηριώδους Porsche Cayenne (video)

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι μιας μυστηριώδους Porsche Cayenne (video)

ΝΕΑ

Ο Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι μιας μυστηριώδους Porsche Cayenne (video)

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια «καυτή» εκδοχή της Cayenne Coupe, η οποία εισέρχεται με χειρουργική ακρίβεια στις κλειστές στροφές.

Advertisement
Advertisement

Με το σετ δοκιμών στη γερμανική πίστα Hockenheimring να έχει ολοκληρωθεί, και τους παλμούς το Walter Rohrl να έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, o 74χρονος θρυλικός οδηγός αγώνων και πρεσβευτής της Porsche μπορεί πλέον να αφηγηθεί με νηφαλιότητα τις εμπειρίες που αποκόμισε.

«Πρόκειται για ένα άλμα σε σύγκριση με όσα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος. Αυτό το αυτοκίνητο επαναπροσδιορίζει τη σημασία των SUV». Ποιο μοντέλο, όμως, έχουν ως αποδέκτη αυτά τα αποθεωτικά σχόλια του Rohrl;

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει, μιας και η γερμανική πολυτελής μάρκα κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Σε βίντεο, ωστόσο, που ανήρτησε στο Youtube, βλέπουμε τον βετεράνο Γερμανό οδηγό αγώνων να ωθεί στα άκρα μια καμουφλαρισμένη πανίσχυρη εκδοχή της Cayenne Coupe.

Advertisement
Advertisement

Ενόσω περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια του νέου δημιουργήματος από τη Στουτγάρδη – κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει – οι μοναδικές πληροφορίες καταφτάνουν δια στόματος Lars Kern, οδηγού εξέλιξης της Porsche.

Πρόκειται για ένα «θηρίο» που βασίζεται στην υπάρχουσα Cayenne Coupe Turbo, αλλά εξελίχθηκε με ακόμα περισσότερο αποφασιστικότητα και έναν αδιαπραγμάτευτο στόχο: Τη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου εγκάρσιων και διαμηκών δυνάμεων. Η Porsche υιοθέτησε μια ολιστική προσέγγιση για δημιουργία ενός μοντέλου που θα είναι απόλυτα ικανό στις φουρκέτες και ταυτόχρονα θα αποτελεί έναν αθόρυβο συνοδοιπόρο στα μεγάλα οικογενειακά ταξίδια.

Advertisement

Για την ενίσχυση του σπορτίφ χαρακτήρα, οι άνθρωποι της μάρκας προχώρησαν σε μια σειρά επεμβάσεων που αφορούν τα συστήματα ελέγχου, διεύθυνσης και πέδησης, όπως και το Dynamic Chassis Control, ένα σύστημα σταθεροποίησης που μετριάζει σημαντικά τις πλευρικές κλίσεις στις στροφές.

Advertisement

Επιπροσθέτως, οι μπροστινές ζάντες είναι φαρδύτερες κατά μισή ίντσα και το αρνητικό καμπερ έχει αυξηθεί κατά 0,45 μοίρες, προσφέροντας μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής στους τροχούς.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το νέο μοντέλο; Πλήρη εικόνα θα έχουμε σε μεταγενέστερο χρόνο. Εμπιστευόμαστε, όμως, το Rohrl ο οποίος αφού «χτένισε» πολλές φορές την πίστα δήλωσε το εξής:

«Παραμένει απίστευτα σταθερό, ακόμα και στις γρήγορες στροφές, με τις αντιδράσεις του να είναι εξαιρετικά σταθερές. Περισσότερο από ποτέ νιώθεις πως δεν κάθεσαι σε ένα SUV, αλλά σε ένα compact sports car».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porsche 911 Turbo S: Απολαυστική (video)
Porsche Cayenne: Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση
Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)