Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Genesis Mint: ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με σπορ επιρροές

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Genesis Mint: ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με σπορ επιρροές

ΝΕΑ

Genesis Mint: ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με σπορ επιρροές

ΝΕΑ

Λίγο πριν την έκθεση της Νέας Υόρκης η Genesis αποκαλύπτει το Mint, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με αισθητική sports car.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια πρόταση η οποία εστιάζει στην επίλυση του προβλήματος των αστικών μετακινήσεων. Το Mint που παρουσίασε η Genesis είναι ακριβώς το παράδειγμα ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης για δυο επιβάτες που όντας ευθυγραμμισμένο με την τάση της εποχής είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία που πλησιάζει τα 320 χιλιόμετρα. Αντίστοιχες προτάσεις με παρόμοια φιλοσοφία όπως το Renault Twizy ή τα Audi Ai:me και Seat Minimo εστιάζουν περισσότερο στη χρηστικότητα όμως το Mint διαφέρει σημαντικά στο κομμάτι της αισθητικής.

Βλέπετε η πρώτη σκέψη μπροστά στην εικόνα του Mint δεν είναι ένα αυτοκίνητο πόλης αλλά ένα sports car με δυναμική σιλουέτα, με δύο πόρτες και σχεδόν ανύπαρκτους προβόλους που αρκετοί θα ισχυριστούν πως έχει στοιχεία από Aston Martin. Μέρος του σχεδιασμού του Mint αποτελεί η φόρμα G-Matrix της Genesis που ουσιαστικά αφορά τη διαμόρφωση του κάτω μέρους του αμαξώματος ώστε να βελτιώνει την ψύξη των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εσωτερικό όπου πίσω από τις δύο θέσεις επιβατών υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος η πρόσβαση στον οποίο γίνεται από δύο πλαϊνά ανοίγματα στο πίσω μέρος. Η σχεδίαση του ταμπλό έχει την αναμενόμενη φουτουριστική προσέγγιση με κυρίαρχο στοιχείο τις ψηφιακές οθόνες επάνω και γύρω από το τιμόνι. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mint αναμένονται μετά την επίσημη έναρξη της έκθεσης της Νέας Υόρκης.