Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει η Toyota κάμπριο;

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει η Toyota κάμπριο;

ΝΕΑ

Ετοιμάζει η Toyota κάμπριο;

ΝΕΑ

Η Toyota πειραματίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις σε υπάρχοντα μοντέλα της κοιτάζοντας ακόμα και την κάμπριο κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η μεγαλύτερη δύναμη των τελευταίων ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία – που δεν είναι άλλη από την Toyota – δεν έχει ούτε ένα κάμπριο μοντέλο στην γκάμα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο αν αναλογιστούμε και την τεράστια γκάμα που διαθέτουν οι Ιάπωνες τόσο στην Ευρώπη, αλλά κυρίως σε δυνατές αγορές όπως η Αμερική και η Ασία.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η Toyota δεν έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, κάτι που φάνηκε από την πρόσφατη αποκάλυψη ενός πρωτότυπου Toyota Crown Convertible. Το μοντέλο είναι βασισμένο στο Crown Crossover και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ένα επίσημο βίντεο της Toyota. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο ακολούθησε χρονικά μια κάμπριο έκδοση που δημιούργησε η Toyota στο Century SUV για ένα event των πρωταθλητών Sumo.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το κάμπριο της Toyota δεν ξεφεύγει από την βασική έκδοση του Crown Crossover έχοντας το ίδιο πίσω μέρος και τη διάταξη με τέσσερις πόρτες. Η διαφορά είναι ότι οι πόρτες δεν έχουν σκελετό στο πάνω μέρος αφήνοντας μόνο τα τζάμια να κλείνουν και να ανοίγουν παράλληλα με την ηλεκτρική οροφή. Στο πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ έχει προστεθεί μια μαύρη έξτρα θύρα η οποία θεωρητικά κρύβει την ανακρινόμενη οροφή.

Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πρωτότυπο και κατασκευασμένο μόνο για λόγους πειραματισμού, η Toyota δεν έχει τοποθετήσει οροφή στο πίσω μέρος και κατ’ επέκταση δεν υπάρχουν εικόνες του Crown Convertible με κλειστή την οροφή. Αν λάβουμε υπόψη πάντως τα λόγια του Αντιπροέδρου της Toyota Χιρόκι Νακατζίμα που σχολίασε σχετικά ότι τα κάμπριο αυτοκίνητα είναι «απίστευτα δύσκολα να κατασκευαστούν», τότε μάλλον θα αργήσουμε πολύ να δούμε στην αγορά ένα «ανοιχτό» Corolla ή ένα «ανοιχτό» Yaris.

Advertisement

Δείτε την εξέλιξη του πρωτότυπου Century SUV της Toyota για τους πρωταθλητές Sumo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος τα προσπέκτους για την Toyota!
Το Toyota Hilux ανανεώθηκε και πάλι
Στο «σφυρί» το μοναδικό ιαπωνικό μοντέλο με V12!