Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμαστείτε (και) για το Omoda 5

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμαστείτε (και) για το Omoda 5

ΝΕΑ

Ετοιμαστείτε (και) για το Omoda 5

ΝΕΑ

Η Chery, είχε προσπαθήσει να εμπλακεί στην ευρωπαϊκή αγορά πριν από περίπου 15 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία τότε. Πλέον, η κινεζική εταιρεία επανέρχεται με νέα μοντέλα, όπως το Omoda 5.

Advertisement
Advertisement

Η Chery έχει συμπληρώσει 25 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και άρχισε να υπάρχει στην κινεζική αγορά (το 1997). Είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν στο κράτος και κατασκευάζει τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά μοντέλα.

Πρόσφατα, τα στελέχη της ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά θα το πράξει μέσω της Omoda, μιας θυγατρικής εταιρείας την οποία ίδρυσε πέρυσι (2022).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η ονομασία της είναι σύνθετη, καθώς επέλεξαν να αποτελείται από το γράμμα όμικρον, το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο, και την ιταλική λέξη «moda».

Η Omoda δημιούργησε το 5, ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η «μητρική» Chery. Η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Advertisement

Το αμάξωμα του 5 είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να εντυπωσιάζει τους Κινέζους αγοραστές όσο και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Omoda. Μάλιστα, το σχήμα του έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να έχει σχετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή.

Βάσει όσων ανακοινώνει η εταιρεία, το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να είναι ευρύχωρο. Τα εμπρός καθίσματα είναι σπορ, προσφέροντας καλή πλευρική στήριξη και μια σπορτίφ αίσθηση στους εκεί επιβάτες, και το επίπεδο εξοπλισμού καλό, ώστε να ικανοποιεί τους ευρωπαίους υποψήφιους αγοραστές.

Advertisement

Εκτός από αυτό, η Omeda θα διαθέτει το 5 και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του η οποία έχει μπαταρίες 64 kWh. Σε αυτή, μέγιστη ισχύς φτάνει τους 200 ίππους, η μέγιστη ροπή τα 400 Nm και η μέγιστη αυτονομία τα 450 χλμ.

Τέλος, εκπρόσωπος της Omoda ανακοίνωσε ότι -αρχικά- το 5 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόβαση των Κινέζων στο Κερατσίνι!
IAA Mobility 2023: Οι Κινέζοι πίνουν… μπύρες στο Μόναχο
Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;