Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το κινέζικο pick up με το ιταλικό διαβατήριο

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το κινέζικο pick up με το ιταλικό διαβατήριο

ΝΕΑ

Δείτε το κινέζικο pick up με το ιταλικό διαβατήριο

ΝΕΑ

Με μια «παράκαμψη» μέσω Ιταλίας για χάρη της εταιρείας Evo, το κινεζικό pick-up Cross 4 βρίσκει το δρόμο του για την ευρωπαϊκή αγορά και σε απόλυτα ανταγωνιστική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία Evo από την Ιταλία λανσάρει το Cross 4, ένα καλά εξοπλισμένο pick-up σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή για τα δεδομένα της γειτονικής χώρας.

Η Evo είναι «παρακλάδι» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας DR Automobiles, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Massimo di Risio που συνεργάζεται με την κινεζική Chery, για να σχεδιάσει αυτοκίνητα για την ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάζοντάς τα στην Κίνα εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Το pick-up Evo Cross 4, το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Toyota Hilux και Ford Ranger, είναι εντελώς νέο στη γκάμα της Evo.

Advertisement
Advertisement

Το Evo Cross 4 με μήκος 5,32 μέτρα, πλάτος 1,83 μ. και ύψος 1,82 μ. διατίθεται μόνο ως διπλοκάμπινο, με ένα τετράγωνο χώρο φόρτωσης πίσω (1,57×1,57 μ.). Το ωφέλιμο φορτίο είναι 850 κιλά, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει έως και δύο τόνους. Το μεταξόνιό του είναι 3.090 χιλ. και το μοντέλο διακρίνεται για την «απλότητα» στη σχεδίαση αλλά και τις μηχανολογικές επιλογές.

Το πλαίσιο έχει την κλασική διάταξη για pick up με σπειροειδή ελατήρια και ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός, με τον άκαμπτο άξονα και φύλλα σούστας πίσω. Τα ελαστικά έχουν διάσταση 265/60 σε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, με δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Το μοντέλο θα διατεθεί μόνο με έναν turbo diesel κινητήρα, με χωρητικότητα δύο λίτρων που αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής. Η τετρακίνηση είναι κατ’ επιλογήν και η μετάδοση βασίζεται σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement

Το Evo Cross 4 ζυγίζει λίγο περισσότερο από δύο τόνους και έχει τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση κατά WLTP, είναι 11 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 288 γρ./χλμ. και ο κινητήρας δηλώνεται ως Euro 6d. Στην καμπίνα, το συνθετικό δέρμα καλύπτει όλες τις επιφάνειες, ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας συμβατικός (αναλογικός) πίνακας οργάνων. Κεντρικά τοποθετημένη είναι η οθόνη με διαγώνιο 9 ιντσών για το χειρισμό του infotainment και το μοντέλο προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης smartphone με εγκατάσταση των Android Auto και Apple Carplay.

Advertisement

Τα παράθυρα όλων των θυρών είναι ηλεκτρικά, το κλείδωμα είναι κεντρικό και οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι θερμαινόμενοι με ηλεκτρική ρύθμιση. Εκτός από δύο μετωπικούς μπροστινούς αερόσακους, ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης ABS, ESP, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα ελέγχου της και παρακολούθηση πίεσης ελαστικών. Η Evo δίνει δύο χρόνια εγγύηση για το μοντέλο, με απεριόριστα χιλιόμετρα και η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης του Cross 4, που είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην Ιταλία, είναι 24.180 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ρολόι εμπνευσμένο από τη Huracan GT3 Evo 2
Οι Κινέζοι που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο
Την «παλεύει» ένα Tesla Model X μετά από 322.000 χλμ; (+video)