Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόβαση των Κινέζων στο Κερατσίνι!

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόβαση των Κινέζων στο Κερατσίνι!

ΝΕΑ

Απόβαση των Κινέζων στο Κερατσίνι!

ΝΕΑ

Οι προβλήτες στα συγκεκριμένα σημεία του λιμανιού γεμίζουν και από -πολλές φορές άγνωστα για τους Ελληνες αυτοκίνητα.Δείτε τις φωτογραφίες του newsauto

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση των ειδικών πλοίων που μεταφέρουν αυτοκίνητα στο λιμάνι του Πειραιά και στο Κερατσίνι είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τα τελευταία τρία χρόνια. Στις προβλήτες όμως δεν συσσωρεύονται μόνο όσα προορίζονται για τη χώρα μας και για όσους τα έχουν παραγγείλει και περιμένουν εδώ και καιρό να τα παραλάβουν.

Υπάρχουν και αυτά που είναι… transit και περιμένουν να μεταφορτωθούν για να καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό. Πολλές φορές πάνω σε ειδικές μεταλλικές κατασκευές, -όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του newsauto.gr- προκειμένου η μεταφορά τους να είναι πιο εύκολη. Και πιο ασφαλής.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά η πρώτη σκέψη είναι η οδική μεταφορά σε κάποια άλλη γειτονική χώρα. Η δεύτερη σκέψη πάει στο πιο επιχειρηματικό, κομμάτι αφού αυτη την περίοδο υπάρχει… οργασμός επενδύσεων στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πωλούνται -ακόμα- στην Ελλάδα.

Πολλά είναι κινεζικών εταιρειών, όπως αυτά των φωτογραφιών μας που είναι μοντέλα της Chery. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα Tiggo 4 και Tiggo 4 Pro που προορίζονται κατά πάσα πιθανότητα για τη Βουλγαρία.

Advertisement

Πρόκειται για SUV με μήκος λίγο πάνω από τα 4,30 μέτρα που κινούνται από έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών και 150 ίππων.

Advertisement

Η Chery Automobile Company Limited έχει την έδρα της στην πόλη Γούχου της Κίνας, έχει ιδρυθεί το 1997 και στο παρελθόν έχει ακουστεί η έλευσή της στην Ελλάδα χωρίς όμως να έχει υλοποηθεί έως τώρα. Η γκάμα της περιλαμβάνει μικρά και πιο μεγάλα SUV με την επωνυμία Tiggo και ένα σεντάν, το Arrizo.

Στις πλατφόρμες υπάρχουν και λίγα αυτοκίνητα της DR Automobiles

Πρόκειται για μία startup ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων που κατασκευάζει προσιτά οχήματα με συμβατικά κινητήρια σύνολα. Η Ιταλική εταιρεία το 2022 πούλησε πάνω από 25.000 αυτοκίνητα στις χώρες δραστηριοποιείται προς το παρόν οι οποίες είναι οι Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Βουλγαρία.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι κατακτούν τη Ρωσία!
Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον
H Ευρώπη στηρίζει την… Κίνα στις πωλήσεις