Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμα τα πρώτα Ioniq 5 Robotaxi

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμα τα πρώτα Ioniq 5 Robotaxi

ΝΕΑ

Έτοιμα τα πρώτα Ioniq 5 Robotaxi

ΝΕΑ

Το νέο Κέντρο Καινοτομίας του Hyundai Motor Group στη Σιγκαπούρη, γνωστό ως Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS), φιλοξενεί την πρώτη παραγωγική γραμμή των IONIQ 5 Robotaxi.

Advertisement
Advertisement

Η Motional, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αυτόνομης τεχνολογίας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Hyundai Motor, ανακοίνωσε τα εγκαίνια του κέντρου και την κοινή ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρικού IONIQ 5 Robotaxi.

Το πρώτο αυτό Robotaxi θα ενσωματωθεί στις εμπορικές υπηρεσίες της Motional στις ΗΠΑ από το 2024, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αυτόνομη μετακίνηση. Είναι το πρώτο οχήμα επιπέδου 4 SAE που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS), αποδεικνύοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία της αυτόνομης τεχνολογίας.

Ο κ. Καρλ Ιανιέμμα, Πρόεδρος και CEO της Motional, επεσήμανε ότι το HMGICS αποτελεί ένα κέντρο καινοτομίας στις μεταφορές και ότι η συνεργασία τους με τη Hyundai κατέληξε στη δημιουργία ενός κορυφαίου Robotaxi που πληροί υψηλά πρότυπα και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το HMGICS λειτουργεί ως παγκόσμιος κόμβος καινοτομίας για τον Όμιλο Hyundai Motor, ενώ εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα για την υποστήριξη της παραγωγής οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Η Motional διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα στο Autonomous Vehicle Integration Center για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας του IONIQ 5 Robotaxi.

Advertisement

Ο CEO της HMGICS, κ. Χονγκ Μπαμ Γιουνγκ, εξέφρασε τη δέσμευσή τους στη συνεχή καινοτομία, με στόχο την ηγεσία στο μέλλον της κινητικότητας. Το νέο Robotaxi, μετά από αξιολογήσεις και δοκιμές στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, βρίσκεται σε φάση εμπορικής παραγωγής, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα εποχή στην αυτόνομη μετακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;
Hyundai Kona: Με σχεδίαση από το μέλλον
Η αξία της Hyundai στα «Best Global Brands 2023» αυξήθηκε

Advertisement