Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI-KONA-2024

Hyundai Kona: Με σχεδίαση από το μέλλον

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Kona: Με σχεδίαση από το μέλλον

HYUNDAI-KONA-2024

Hyundai Kona: Με σχεδίαση από το μέλλον

HYUNDAI-KONA-2024

Το Hyundai Kona φέρνει έναν φρέσκο σχεδιαστικό αέρα στην κατηγορία, με νέες ιδέες και αντισυμβατικές γραμμές που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Advertisement
Advertisement

Καθώς το γκρουπ Hyundai βρίσκεται σε μία φάση εκρηκτικής ανόδου στην Ευρώπη, ήταν αναμενόμενο και στην παρουσία του στην πιο δυναμική κατηγορία, αυτή των compact SUV, να επιδιώξει να ξεχωρίσει από τα τετριμμένα του ανταγωνισμού.

Για να το επιτύχει αυτό, η Hyundai επέλεξε πρώτα και κύρια να διαφοροποιήσει το αυτοκίνητό της σχεδιαστικά, προσφέροντας μια φουτουριστική αισθητική, με πολλά δάνεια από τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σχεδιαστές της ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία από ότι συνήθως, καθώς το Kona με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης παίρνει έμπνευση από την πιο προχωρημένη ηλεκτρική έκδοση, παρά το αντίθετο όπως συμβαίνει με τους άλλους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Το τελικό σχέδιο είναι άκρως τολμηρό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ιδίως στο εμπρός μέρος όπου τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τις καθαρές λιτές γραμμές, δημιουργούν ένα σύνολο που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα σύγχρονα μικρά SUV.

Το πιο χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο είναι η φωτεινή λωρίδα που καλύπτει όλη την εμπρός μάσκα, την Seamless Horizon Lamp, η οποία «αγκαλιάζει» όλο το εμπρός μέρος, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του σχεδίου.

Advertisement

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Kona, το νέο μοντέλο έχει μοναδικές αναλογίες με αυξημένες διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος πλέον φτάνει τα 4.355 χιλιοστά, 175 χιλιοστά. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, με μεταξόνιο στα 2.660 χιλιοστά, το οποίο είναι αυξημένο κατά 60 χιλιοστά.

Το πλάτος του είναι στα 1.825 χιλιοστά, το οποίο είναι 25 χιλιοστά μεγαλύτερο και το ύψος κατά 20 χιλιοστά ψηλότερο φτάνοντας συνολικά τα 1.575 χιλιοστά.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο η Hyundai έχει καταφέρει κάτι πολύ έξυπνο, να τοποθετήσει δηλαδή το Kona μεταξύ των δύο κατηγοριών, προσφέροντας χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας σε διαστάσεις αμαξώματος που δεν ξεφεύγει από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα compact SUV.

Το νέο Kona υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση χωρίς να θυσιάζει το στυλ. Οι γραμμές του «ρέουν» ομαλά από το εμπρός μέρος προς τα πίσω, με τις αναλογίες να είναι ιδανικές για τα δεδομένα της κατηγορίας και τις πτυχώσεις στις πόρτες να προσθέτουν δυναμισμό.

Advertisement

Ο στιβαρός, σπορτίφ χαρακτήρας του SUV τονίζεται ακόμα περισσότερο από τους τολμηρούς σμιλευμένους θόλους των τροχών οι οποίοι φιλοξενούν ειδικά σχεδιασμένες ζάντες διαμέτρου έως και 18 ιντσών.

Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, το νέο Kona υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση και προσδίδει περισσότερο στιλ με το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp.

Oι εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Kona αποτελεί μία ηγετική κίνηση της Hyundai στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των b-SUV.

Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό αυτοκίνητο, με χαρακτήρα και ικανότητες μεγαλύτερης κατηγορίας και με ένα τεχνολογικό υπόβαθρο που κάνει κάθε διαδρομή μια συναρπαστική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona 1.0 120 PS 6MT 48V
Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid
To ηλεκτρικό Hyundai Kona επίσημα στην Ελλάδα (+τιμές)