Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έργο τέχνης ο V12 της Squalo

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έργο τέχνης ο V12 της Squalo

ΝΕΑ

Έργο τέχνης ο V12 της Squalo

ΝΕΑ

Το υπέροχο coupe Squalo της GTO Engineering, που είναι retro και εμπνευσμένο από τα ένδοξα σε ότι αφορά στη σχεδίαση ‘60s, θα διαθέτει έναν κινητήρα V12 εξίσου όμορφο αλλά και πολύ αποδοτικό.

Advertisement
Advertisement

Αν οι μηχανικοί τη δεκαετία του ’60 είχαν στη διάθεσή τους την τεχνολογία του σήμερα για τη σχεδίαση κινητήρων, ένα τέτοιο αριστούργημα θα έφτιαχναν.

Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του Squalo που έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν να τοποθετείται ως η σύγχρονη εκδοχή της Ferrari 250 GTO. Είναι και ο κινητήρας που βλέπουμε πως ετοιμάζεται για το μοντέλο, ο οποίος είναι από μόνος του ένας καλός λόγος για να δει κανείς -από όσους μπορούν- το μοντέλο πιο «ζεστά».

Μιλάμε για ένα ατμοσφαιρικό V12 σύνολο με δυνατότητα στροφαρίσματος έως τις 10.000 σ.α.λ. (το αντίστοιχο της Ferrari 812 Competizione, φτάνει μέχρι τις 9.500 σ.α.λ.) και η απόδοση θα είναι πάνω από 460 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς αυτή σε συνδυασμό με το βάρος που σύμφωνα με τις πρώτες προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν θα είναι κάτω από 1.000 κιλά, αποτελούν τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να περιμένουμε να δούμε περισσότερα από αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί, έτοιμο για διάθεση το 2023.

Από τα 1.000 κιλά του συνόλου, τα 165 υπολογίζεται πως θα αφορούν το V12 σύνολο στο οποίο όπως φαίνεται και από τις εικόνες, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στην καλαισθησία της εμφάνισής του και όχι μόνο στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και λειτουργίας.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aυτό είναι το υπέροχο coupe της GTO Engineering
H “χρυσή” Ferrari 250 GTO
Ποια είναι η σχέση της Ferrari Monza SP1 με τα μαθηματικά;