Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το GTO Engineering Squalo

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το GTO Engineering Squalo

ΝΕΑ

Αυτό είναι το GTO Engineering Squalo

ΝΕΑ

Η GTO Engineering αποκαλύπτει τον τελικό σχεδιασμό του νέου sport μοντέλου της, που θα έχει κινητήρα V12 και κορυφαίες επιδόσεις, θυμίζοντας κάτι παλιότερο και πολύ πιο ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του Squalo, που σημαίνει «καρχαρίας» στα Ιταλικά, από την GTO Engineering είναι μια σύγχρονη απόδοση και ένας φόρο τιμής παράλληλα στη Ferrari 250 GTO.

Το μοντέλο που είχαμε δει λίγο καιρό πριν και ήταν γνωστό ως το «Project Moderna», αποφασίστηκε από την GTO Engineering να αλλάξει το όνομα και να πάει στην ιταλική λέξη που σημαίνει «καρχαρίας» για να αποφευχθούν οι συνειρμοί με το όνομα ενός εκ των εμβολίων για τον COVID-19. Το μοντέλο που είναι τελείως νέο σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση και τα υλικά που χρησιμοποιεί, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών του θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό στην οδήγηση. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο το βάρος να είναι έστω και λίγο κάτω από 1.000 κιλά, κάτι που σημαίνει πως ο V12 κινητήρας θα προσφέρει την ισχύ του για συγκλονιστικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο «πατάει» σε ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που θα φέρουν ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για το Squalo. Τα τελικά σχέδια του κινητήρα κυκλοφόρησαν επίσης από την GTO Engineering, η οποία στην προσπάθειά της να περιορίσει το συνολικό βάρος, αφήνει και πολλά πράγματα εκτεθειμένα σε κοινή θέα σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι εισαγωγές αέρα για την τροφοδοσία του V12, που είναι «σε κοινή θέα» όταν το καπό σηκώνεται. Λεπτομέρειες απόδοσης και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί από την GTO Engineering η οποία αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα να μας συναρπάσει δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες.

«Πολύ συχνά, οι λεπτομέρειες είναι που απαιτούν περισσότερο χρόνο κατά τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα στάδιο όπου τα πραγματικά μοντέλα δοκιμών δημιουργούνται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύντομα θα ανακοινώσουμε τους τεχνικούς μας συνεργάτες που συνεργάζονται μαζί μας για την κατασκευή των μερών του αμαξώματος αλλά και για τις εσωτερικές επιφάνειες, καθώς επίσης και για τους τροχούς και τα ελαστικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GTO Engineering και ιδρυτής της, Mark Lyon. «Όλα αυτά τα χρόνια που έχω εργαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχουν υπάρξει ποτέ τόσο ενθουσιασμένος για τη δημιουργικότητα της κατασκευής και του σχεδιασμού όπως είμαι τώρα». Η GTO Engineering έχει ήδη λάβει παραγγελίες πελατών για το Squalo και θα παραδώσει τα πρώτα παραδείγματα στους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θρυλική Ferrari 250 GTO ξανά στο προσκήνιο
Μόνο το αμάξωμα μιας Ferrari 250 GTΕ σε τιμή ευκαιρίας
Η… “χρυσή” Ferrari 250 GTO

Advertisement