Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα: Το Tesla Model 3 «πάτωσε» στις βλάβες

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Το Tesla Model 3 «πάτωσε» στις βλάβες

ΝΕΑ

Έρευνα: Το Tesla Model 3 «πάτωσε» στις βλάβες

ΝΕΑ

Πολλά ακούγονται για την προβληματική αξιοπιστία των Tesla. Και όπως δείχνει μία νέα έρευνα, οι φήμες έχουν βάση.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα του γνωστού γερμανικού οργανισμού TÜV για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων, που καλύπτει το έτος έως τον Ιούνιο του 2023, υπογραμμίζει σχετικά ευρήματα για το Tesla Model 3.

Από τα αυτοκίνητα που εξετάστηκαν, το Model 3 αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην κατηγορία 2-3 ετών, με σχεδόν το 15% να αποτυγχάνει στους ελέγχους λόγω προβλημάτων στην ανάρτηση και τα φρένα που αποδίδονται στον αραιό προγραμματισμό των σέρβις.

Η επιθεώρηση TÜV, μια υποχρεωτική αξιολόγηση κάθε 24 μήνες για τα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των τριών ετών, αξιολογεί διάφορα εξαρτήματα ασφάλειας και εκπομπών που είναι απαραίτητα για την οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις του Model 3 προκάλεσαν αίσθηση, καθώς κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.

Συγκεκριμένα, οι ανησυχίες επικεντρώθηκαν γύρω από την αναποτελεσματικότητα των φρένων που προκαλείται από τη μεγάλη εξάρτηση από την ανάκτηση ενέργειας στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), επηρεάζοντας τα συμβατικά συστήματα πέδησης.

Επιπλέον, η καταπόνηση από την υποστήριξη των μεγάλων μπαταριών οδήγησε σε συνήθη προβλήματα ανάρτησης.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι η Dacia ακολούθησε από κοντά την Tesla στην κατηγορία των αυτοκινήτων ηλικίας 2-3 ετών και ήταν πρώτη στη λίστα των αποτυχιών στα παλαιότερα τμήματα (αυτοκίνητα ηλικίας 6-7, 8-9 και 10-11 ετών).

Advertisement

Τα μοντέλα της BMW, συμπεριλαμβανομένων των X5, X6, σειρά 5, σειρά 6 και σειρά 2, παρουσίασαν επίσης χαμηλή αξιοπιστία, με περίοπτη θέση στη λίστα με τα «χειρότερα».

Ωστόσο, ορισμένα αυτοκίνητα, όπως το Audi TT και το VW Golf Sportsvan, επέδειξαν σταθερή αξιοπιστία σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην πρώτη τριάδα της έκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Sixt βγάζει τα Tesla από το στόλο της;
Κιτ βελτίωσης για το Tesla Cybertruck!
Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!

Advertisement