Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!

ΝΕΑ

Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!

ΝΕΑ

Ο εκκεντρικό δισεκατομμυριούχος δεν… περιορίζεται στο να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Τα συλλέγει κιόλας.

Advertisement
Advertisement

Γνωστός ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ιδρυτής της SpaceX και επιχειρηματίας τεχνολογίας, ο Ίλον Μασκ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παρά μόνο μια μικρή εισαγωγή, για την περίσταση:

Μπορεί πολλές φορές να δικαιολογεί απόλυτα την αίσθηση ότι είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, αλλά η επίδραση που είχε στον κόσμο των επιχειρήσεων, των μεταφορών και της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητη.

Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, τον έχει κάνει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη ζωή και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων του, η οποία κυμαίνεται από icons της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα μπορούσαν να εκτεθούν σε μουσείο, μέχρι φουτουριστικά οχήματα υψηλής τεχνολογίας και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα αυτοκίνητα της συλλογής αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.

  1. 2010 Tesla Roadster
Advertisement
Advertisement

Το Tesla Roadster του Μασκ, δεν βρίσκεται επί του παρόντος πια κοντά στο γκαράζ του, ή για να ακριβολογούμε, πουθενά κοντά στον Πλανήτη Γη!

Το Roadster 2.5 Sport του Μασκ (η πιο ισχυρή έκδοση) έκανε πάταγο το 2018, όταν εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο SpaceX Falcon Heavy και στη συνέχεια στάλθηκε σε μόνιμη τροχιά γύρω από τον Ήλιο, με τον «Starman», ένα ομοίωμα αστροναύτη, στο τιμόνι.

  1. 2010 Audi Q7
Advertisement

Η πρώτη γνώμη του Μασκ για το Audi Q7 δεν ήταν ακριβώς μια ηχηρή επιδοκιμασία. «Το Audi Q7 είναι ιδιαίτερα φρικτό», παρατήρησε με χαρακτηριστικά απότομο τρόπο, «ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, πρέπει να είσαι νάνος ορειβάτης για να μπεις στο πίσω κάθισμα».

Advertisement

Όπως αποδείχθηκε, δεν πίστευε ότι το Q7 ήταν τόσο κακό, αφού τελικά αγόρασε ένα για τον εαυτό του. Η προαναφερθείσα έλλειψη πρόσβασης στην πίσω σειρά κατέληξε να είναι η έμπνευση για τις πόρτες φτο SUV Tesla Model X. Ο Μασκ δεν κατέχει πλέον το Audi Q7 του.

  1. BMW M5 2006 by Hamann Motorsport

Αυτή η BMW M5 ήταν ήδη ένα απόλυτα αξιοσέβαστο γρήγορο σεντάν όταν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, αλλά ο νέος της ιδιοκτήτης ήθελε να το ωθήσει ακόμα περισσότερο και ανέθεσε στην ειδική εταιρεία βελτιστοποίησης Hamann να δημιουργήσει ένα πραγματικό τέρας με ισχύ 600 ίππων και κορυφαία ταχύτητα 321 χλμ./ώρα, μετά την αφαίρεση του περιοριστή ταχύτητας.

Advertisement

Το τελικό αποτέλεσμα λέγεται ότι είναι η έμπνευση πίσω από το περιβόητο “Ludicrous Mode” του Tesla.

Ο Μασκ δεν κατέχει πλέον τη Hamann M5 του.

  1. 1976 Lotus Esprit (“Wet Nellie”)

Ένα κινηματογραφικό icon, η “Wet Nellie” είναι μια Lotus Esprit του 1976 που έγινε διάσημη από την την ταινία του James Bond (1977) The Spy Who Loved Me.

Στην ταινία, η Esprit μετατρέπεται σε υποβρύχιο με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πραγματικό αυτοκίνητο δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Ωστόσο, αφού αγόρασε τη Wet Nellie σε μια δημοπρασία το 2013, Ίλον Μασκ είναι αποφασισμένος να μετατρέψει την κινηματογραφική ψευδαίσθηση που τον γοήτευε ως παιδί σε πραγματικότητα, εξοπλίζοντας εκ των υστέρων το αυτοκίνητο με πλήρως λειτουργικά gadget.

  1. 1997 McLaren F1

Η McLaren F1 δεν αποτελεί πλέον μέρος της συλλογής αυτοκινήτων του Mασκ, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του ως ταχυτήτων και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός λίστας. Το 1999, όταν ο Μασκ άρχισε να χτίζει την περιουσία του, το όνειρό του να αποκτήσει μια McLaren F1 -μη οικονομικά προσιτή ακόμη και γι’ αυτόν μέχρι εκείνο το σημείο- έγινε εφικτή πραγματικότητα.

Μετά την πώληση της πρώτης του εταιρείας, Zip2, ο Μασκ αγόρασε μια McLaren F1 ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ένα ατύχημα υψηλής ταχύτητας το 2000 είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ζημιά στο ασημί supercar. Το αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλισμένο και ο Μασκ φέρεται να το επισκεύασε από την τσέπη του.

  1. 2016 Tesla Model X

Εκτός από το Roadster σε τροχιά, η συλλογή αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μερικά Tesla. Το πνευματικό τέκνο του δημιουργικού του οράματος, εμπνευσμένο από τις ελλείψεις του προαναφερθέντος Audi Q7, το Model X είναι ένα πρακτικό, ικανό SUV, που άλλαξε την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο του πολύτεκνου Μασκ.

  1. 2019 Tesla Model S Performance

Ταρακουνώντας τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φέρνοντας τον ηλεκτρισμό στη συνείδηση ​​του κοινού, το Model S είναι το πιο ευέλικτο όχημα στη γκάμα της Tesla και η έκδοση Performance θα ξεπεράσει ευτυχώς πολλά sedan υψηλής απόδοσης με βενζίνη, συμπεριλαμβανομένης της BMW M5, που είναι λέγεται ότι εμπνεύστηκε.

  1. Tesla Cybertruck

Το πιο πρόσφατο μέλος της συλλογής είναι το Tesla Cybertruck πριν από την παραγωγή του. Το Tesla Cybertruck έχει διχάσει τις απόψεις με τις έντονες γωνίες, το θωρακισμένο γυαλί και τα στυλ επιστημονικής φαντασίας του. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ, το Cybertruck είναι ένα εν μέρει αμφίβιο όχημα, κεντρίζοντας περαιτέρω το ενδιαφέρον των οπαδών της Tesla.

  1. Jaguar E-Type Roadster του 1967

Το όνειρο του Μασκ να αποκτήσει μια Jaguar E-Type ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών όταν εντόπισε ένα σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου. Όταν επιτέλους κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, το βρετανικό roadster χάλασε κατά τη διάρκεια της επιστροφής από τον έμπορο: από τα απρόοπτα της συντήρησης ενός κλασικούς αυτοκινήτου, δεν γλιτώνει κανείς!

Η εμβληματική Jaguar, από το 2017, ήταν ένα από τα δύο μόνο αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που είχε στην κατοχή του ο Μασκ.

  1. 1920 Ford Model T

Το δεύτερο αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης που διατηρεί ακόμα ο Μασκ, είναι ένα Ford Model T.

Γνωστό ως “Tin Lizzie” ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο που χρησιμοποίησε μια παραδοσιακή γραμμή παραγωγής και ο άνθρωπος πίσω από αυτό, ο Χένρι Φορντ, ήταν τόσο εκλεκτικός όσο ο Μασκ και αναμφισβήτητα τόσο σπουδαίος πρωτοπόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει και τα «γυρίζει» ο Μασκ με την Tesla; (+video)
Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)