Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Sixt βγάζει τα Tesla από το στόλο της;

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Sixt βγάζει τα Tesla από το στόλο της;

ΝΕΑ

Γιατί η Sixt βγάζει τα Tesla από το στόλο της;

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, η Sixt είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων παγκοσμίως. Συνεπώς οι αποφάσεις της για το ποια από αυτά θα εντάσσονται στον στόλο της ή όχι έχει τη σημασία της.

Advertisement
Advertisement

Σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της Sixt έκαναν γνωστό ότι σταματούν να αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα της Tesla και να τα εντάσσουν στη λίστα τους εξαιτίας της μικρής ζήτησης για ενοικίαση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, της γρήγορης απαξίωσής τους αλλά και του συγκριτικά υψηλότερου κόστους που έχουν σε σχέση με ένα αντίστοιχο μοντέλο με θερμικό κινητήρα.

Η Sixt ενημέρωσε τους πελάτες της σχετικά και ότι εφεξής θα τους παρέχει μόνο όσα διαθέτει ήδη και για όσο χρονικό διάστημα αυτά είναι εύχρηστα.

Στην ανακοίνωσή της εξηγεί ότι αυτή η απόφαση ελήφθη «επειδή η ζήτηση για ενοικίαση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει ακόμα σαφώς μικρότερη από αυτή για αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Advertisement
Advertisement

Επίσης, αναφέρει ότι το πραγματικό κόστος αγοράς και διαχείρισής τους είναι πιο δυσβάσταχτο σε σχέση με τα αντίστοιχα με θερμικό μοτέρ.

Εκτός αυτού, τα στελέχη της Sixt ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν μπορούσαν να αψηφήσουν και το γεγονός της γρήγορης απαξίωσης τους στον χρόνο, συγκριτικά. Επίσης, επισημαίνουν και το γεγονός ότι η Tesla εφαρμόζει πλέον μια τιμολογιακή πολιτική για τα μοντέλα της η οποία δεν είναι σταθερή και οι αυξομειώσεις στις τιμές πώλησής τους είναι συχνές και μεγάλες.

Advertisement

Παρόλα αυτά, η Sixt θα συνεχίσει να παρέχει προς ενοικίαση στους πελάτες της καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα άλλων εταιρειών όπως της Peugeot, της MG Motor, της BMW ακόμα και της BYD.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της Sixt να σταματήσει την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων της Tesla για τον στόλο της έπεται αυτής της Hertz, ενός ακόμα παγκόσμιου κολοσσού στον τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η τελευταία ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι αναστέλλει το πρόγραμμά της για να επεκτείνει τον δικό της στόλο αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, επίσης εξαιτίας της μικρότερης της αναμενόμενης ζήτησης από τους πελάτες αλλά του μεγαλύτερου κόστους αγοράς και συντήρησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Ποιός αγοράζει 100.000 EV από την BYD;
Ποιος κερδίζει στην απόλυτη κόντρα των θηρίων; (+video)

Advertisement