Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και η… εξηλεκτρισμένη τετρακίνητη SSC Tuatara

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται και η… εξηλεκτρισμένη τετρακίνητη SSC Tuatara

ΝΕΑ

Έρχεται και η… εξηλεκτρισμένη τετρακίνητη SSC Tuatara

ΝΕΑ

Η SSC εργάζεται στην εξέλιξη μιας τετρακίνητης Tuatara που θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες εμπρός για να έχει καλύτερες επιδόσεις και περισσότερη πρόσφυση.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SSC, Jerod Shelby αποκάλυψε ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση της Tuatara.

Η έκδοση αυτή θα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικούς κινητήρες μπροστά, με τους οποίους το μοντέλο θα είχε εκτός από καλύτερες επιδόσεις και τετρακίνηση. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές, ο Shelby ανέφερε ότι «η ηλεκτροκίνηση του αυτοκινήτου θα το καταστήσει πιο εύκολο στην οδήγηση, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση των επιδόσεων αλλά και στην οδική συμπεριφορά του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι βασίζεται στην… «τυπική» Tuatara, το ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να παρουσιαστεί με διαφορετικό όνομα όταν με το καλό φτάσει στην παραγωγή. Αν και σίγουρα, ακόμα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, αυτό που ξέρουμε ως βεβαιότητα είναι πως η εταιρεία θα προσφέρει μόνο μια «μικρή παραγωγή» και το μοντέλο αυτό δεν θα «κόψει» κάποια από τα 125 Tuatara που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Πληροφορίες για το πότε θα είναι έτοιμο το μοντέλο, δεν υπάρχουν και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα των 5,9 λίτρων που αποδίδει έως και 1.774 ίππους. Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα, το Tuatara έχει καταφέρει να πετύχει τελική ταχύτητα 475 χλμ./ώρα με τον κινητήρα αυτό στο Johnny Bohmer Proving Grounds στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Advertisement

Στην ίδια συνέντευξη, ο Shelby ανέφερε πως το SSC Striker (φωτογραφίες), που μαζί με το Tuatara Aggressor προορίζεται μόνο για οδήγηση σε πίστα, θα είναι έτοιμο για λανσάρισμα τον Αύγουστο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το SSC Tuatara «πιάνει» απίστευτη ταχύτητα σε ευθεία 3,7 χλμ.! (+video)
SSC Tuatara Striker & Aggressor: Νέες ακραίες εκδόσεις
Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut

 

 

Advertisement