Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρέμε Ευρώπη! Ιδού το εθνικό σπορ αυτοκίνητο της Κίνας

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρέμε Ευρώπη! Ιδού το εθνικό σπορ αυτοκίνητο της Κίνας

ΝΕΑ

Τρέμε Ευρώπη! Ιδού το εθνικό σπορ αυτοκίνητο της Κίνας

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι φαίνονται αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και από τον στόχο τους δεν απουσιάζουν και τα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία κινείται όλο και περισσότερο στον ρυθμό της ηλεκτροκίνησης, με δεκάδες νέα μοντέλα να ξεπετάγονται από παντού και τα μεγέθη της εσωτερικής αγοράς να δικαιολογούν την κυριαρχική διάθεση των Κινέζων απέναντι σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.

Αφού λοιπόν έχουμε δει διάφορες εκδοχές σε οικογενειακά σεντάν και πάσης φύσεως SUV, ήρθε η ώρα που οι Κινέζοι παρουσιάζουν και ένα σπορ μοντέλο. Για να καταλάβουμε την δυναμική που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα, το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι προϊόν μιας εταιρίας που δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό, και σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή στα μέσα του 2023.

Η εταιρία ονομάζεται SSC και το όμορφο μικρό κουπέ SC-01. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο στις διαστάσεις ενός Audi TT ή μιας Alpine A110, με πολύ ισορροπημένες αναλογίες και έντονο ευρωπαϊκό “χρώμα” στην σχεδίασή του.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, με το βάρος να περιορίζεται στα 1.300 κιλά, νούμερο εξαιρετικό για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (είναι για παράδειγμα πολύ πιο ελαφρύ από το ΤΤ, που ξεπερνά τα 1.500 κιλά).

Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται σε όλους τους τροχούς χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς θα φθάνει τους 435 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Χάρη στο μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος, η εταιρία υποστηρίζει ότι η μπαταρία του θα επαρκεί για 500 χιλιόμετρα ηλεκτρικής κίνησης. Μάλιστα έχει γίνει ειδική μελέτη για την τοποθέτηση της μπαταρίας πίσω από την πλάτη των επιβατών ώστε να επιτευχθεί σωστή κατανομή βάρους, στοιχείο απαραίτητο για ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο.

Το εσωτερικό θα είναι όσο μινιμαλιστικό απαιτεί η κατηγορία, με έμφαση στην σπορ απόλαυση αλλά και την διατήρηση του κόστους χαμηλά. Ένα κόστος που υπολογίζεται να βρίσκεται κοντά στα 40.000 ευρώ. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μετά το μέσον του 2023 και προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα εξαχθεί σε αγορές και εκτός Κίνας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως μπορούν Ρωσία και Κίνα να «στραγγαλίσουν» την Ευρώπη;
Κρίση στην Κίνα: Γιατί γκρεμίζουν τα πολυώροφα κτίρια; (+video)
Αυτό είναι το Hummer της Κίνας